Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Článek je široký(dlouhý) popis mnoha věcí souvisejících s islámem a křesťanstvím. Při rozdělení do dvou s přesnějším zaměřením by byla hlavní myšlenka, to co chcete sdělit, lépe vidět.

0 0
možnosti
Foto

Citovala jste protiislámský web http://www.koranoislamu.cz/ že poukazují na násilí v koránu i tam, kde opravdy není. Možné to je. Ale nemusíte číst protiislámské stránky. Stačí ty, které si vedou muslimové u nás sami. http://www.e-islam.cz/ a sharia4czechia.com Řekl bych, že námětů na zamyšlení o kompatibilitě islámu s naší ústavou a lidskostí je tam docela dost.

1 0
možnosti
Foto

Bible vznikala 1 600 let.  Obsahuje příběhy z dob Sumerů a Bible není návod. Jsou to příběhy a některé mají i reálný základ, který byl potvrzen archeologickými vykopávkami. Židé se řídí pěti knihami Mojžíšovými, což je obsahem Tóry. Jak se bude obsah Mojížových knih vykládát je obsažen v Talmudu, který byl sepsán význačnými rabíny a stále se přizpůsobuje době.  Zajímavé je , že jiinak si Tóru vykládají aškenázští Židé a jinak

sefardští Židé. Křes´tané se řídí  Novým zákonem a kázáním Ježíše Krista.  To vše je podstaný rozdíl od Koránu, který je jenom návodem jak se chovat k nevěřícím a židům

2 1
možnosti
JFB

Zajímavý článek, ale jen dodám. Evangila podle vědců vznikla cca mezi lety 40 (Marek) -100 (Jan), ne až 100 let po událostech. Nejstarší fyzicky dochovaný přepis, tedy spíše zbytky,  Evangelia sv. Jana máme cca z roku 125.

Dále, Korán je dost nesrozumitelný, nesmyslně poskládaný atd., ale klíčem k pochopení je život Mohameda, který byl dle muslimů dokonalý a svatý, a v tom je jádro pudla. Mohamed byl vládce, vojevůdce, lupič, násilník (od znásilnění), zrádce, lhář, vrah a patrně i pedofil. Takže všechno toto špatné je podle muslimů dobré, pokud se to použije pro šíření islámu.

1 1
možnosti
IP

jj, to  já vím, jen jsem to chtěla zkrátit -- kouknu, jak by se to dalo opravit, aby to bylo přesnější (článek bude součástí blogoknížky Postřehy z Londonistánu, kterou jím uzavírám).

A ano, Skutky Mohamedovy je další věc. Mně kolikrát, když jedu někde u Whitechapelu autobusem, nejvíc vadí, že se poléval pačulí -- a když nastoupí šest nebo osm postarších Bangladéšanů, můžu se udusit. Skutky Mohamedovy mohou být návodem k životu, ale klíčem k pochopení Koránu nejsou -- pro pravověrného rozhodně ne. Korán komentuje sám sebe (viz vyšší hodnota novějších veršů, které leckdy opravují či ruší verše předchozí), směl ho komentovat Mohamed... a pak už jen převelice vzdělaní muslimové.

Jo, a musel to být dobrý řízek, dnes by nejspíš trčel v instituci pro duševně choré vrahy. Ale zkuste si uvědomit, že žil v 7. století v Arábii: leckteré nařízení, které nám připadá kruté, bylo ve skutečnosti zmírněnou úpravou tehdejších tribálních zákonů. Včetně některých trestů či počtu manželek.

0 0
možnosti
MO

Zajímavý článek. Líbí se mi závěr, ve kterém píšete, že v zemích jejich původu (či původu jejich rodičů) by jim podobné manýry neprošly. Proto si myslím že evropská naivní proimigrantská politika je chyba. V západní společnosti mají problém se identifikovat a také západní společnost jim dovolí víc než by jim dovolily v muslimských zemích.

3 0
možnosti
IP

Nemůže být pochyb, že méně "něžné" země se svými zločinci dovedou líp zatočit. Dokonce např. Afričané své nezvedené puberťáky posílají na rok či tak do vlasti... a oni se obvykle vrátí hodní jak beránci. Ale naivní proimigrantská politika? Jednak z politiků už fakt nikdo není naivní, snaží se být humanističtí, to ano, ale to je něco jiného. A kdybyste viděl třeba takové "immigration removal centre" v UK...

Naivita byla, to si teď už leckdo myslí, dát v roce 2004 automatické povolení k pobytu a práci příchozím z ascendentních států EU: tím si Britové do vlasti natahali miliony lidí jako jsem třeba já -- a ti všichni měli ze začátku stejná práva na všechno včetně podpor, přídavků na děti, lékařské péče, samozřejmě vzdělání pro děti. Já toho nezneužívám (i když jsem párkrát byla u doktora), ale mohla bych. Ilegální imigrant i tady v UK má život dost na ho -- přesto je to zřejmě lepší a bezpečnější než život v jejich domovských zemích. Ale to je na dlouhé povídání -- už se v té problematice začínám orientovat, ale trvalo to léta.

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com