Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

21. 7. 2010 12:08
já si zas myslím

že zahalit se(chodit v kapuci) by měl mít možnost každý, ale to taky nejde

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 7. 2010 11:56
urcite to

Sarkozy myslel doma. Doma ve svem byte nebo dome si muze chodit zahalena.

Tim chtel rict, ze na verejnost burka nepatri. A v tom ma pravdu. Opravdu to neni nutne, dokonce v nekterych zemich mimo Evropu bylo tohle zpatecnictvi zkazano.

Jinak me vrta hlavou, proc se ty muslimky neoblekaji doma do burky (a podobnych) , kdyz stale tvrdi, ze je to jejich nabozenstvi.Doma zapomenou na nabozenstvi? Tam buh neni?

0 0
možnosti
PR

ununun

21. 7. 2010 12:07
Re: ach bože to je jelito

ty tady filozofuješ, a přitom o nich nevíš vůbec nic. doma se přece zahalovat nemusí, když jí vidí rodina, ten hábit neni proto aby jí neviděl bůh, ale jiní muži.

0 0
možnosti
PM

ipm

21. 7. 2010 11:53
ateistka v arabii

jen by mě zajímalo, proč v arabských zemích musí křesťanky nebo ateistky (prostě český nebo anglický holky) mít na hlavě šátek, ačkoliv to jejich náboženské vyznání resp nevyznání (těch holek) nevyžaduje. Prostě: Chceš tu bejt? Tak se zabal do hadru.

co je blbě na tom, když v zemi kde se běžně ženský nehalí řekne chceš řídit nebo dělat ..... něco ...., tak prostě budeš mít vidět celý obličej (a na hlavu si dej třeba kýbl). Proč to ti muslimové v evropě nechtějí pochopit? 

0 0
možnosti
PR

ununun

21. 7. 2010 12:12
Re: ateistka v arabii

protože na to žádnej zákon neexistuje, v našich zákonech se nepředpokládá, že za volant sedne ženská s pytlem na hlavě

0 0
možnosti
J

jirisoukr

21. 7. 2010 11:53
zahalování

celý článek bohužel vyznívá jako muslimská reklama. Kolik takových jako popisovaná osoba znáte? Myslím si tolik vzdělaných, chytrých, tvrdě pracujících muslimských žen bude asi jako výrazná menšina v ČR. Naopak když je zahalování tak super tak mám návrh ať se zahalují i muslimští muži. Zajímalo by mě vysvětlení proč zrovna u nich to jako na potvoru nebude možné 8-o. Ať je chytrá nebo hloupá, mě zahalování vyznívá jako segregace osob ze společnosti. A jako námět do dalšího článku se popisované osoby zeptejte zda je obřezána. Měla by být pokud jak říkáte žije a je pravou muslimkou a ne naturalizovanou pseudoevropskomuslimskou osobou tedy hybridem bez sebeurčení ve vyznání. 

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

21. 7. 2010 11:45
Doufám,

že nikdy nebudete mít možnost, pohlédnout do jejich očí, až zfanatizovaná svým manželem, či jiným muslime, stiskne detonátor k semtexu okolo pasu.

0 0
možnosti
RS

Nishmitha

21. 7. 2010 11:36
Překvapujete mne...

.. a myslím si, že jste Sarkozyho špatně pochopila. Doma, podle mne, myslel v původní domovině, tedy v Pákistánu apod. Zahalení není navíc původní muslimský zvyk a ikdyž ho dobrovolně mnoho muslimek dodržuje. Je to ponižování žen a určení jejich role podřízenosti muži, což vy jako emancipovaná žena určitě uznáte. V křesťanské zemi se obyvatel přivší z ciziny má přizpůsobit naší kultuře nebo může zůstat tam co je. Tak jako to platí u nich. Západ na jeho lidskoprávní komplex o rovnosti všech a všeho dojede svým zánikem. Pro muslimy jsme slaboši.

0 0
možnosti
JP

Tomáš22

21. 7. 2010 11:29
burka a ostatní

Podle mě náboženské symboly nepatří do škol a do úřadů. Doma, nebo dejme tomu i na ulici, ať si každý nosí co chce.

0 0
možnosti

lojzo1

21. 7. 2010 11:23
Zahalte se sama

Paní Pekárková asi zaspala dobu.Neuvědomila si,že žijeme v 21 století a že i muslimské ženy by rády poznali svět bez zahalené tváře a ukázali mužům svoji krásnou tvář.Paní Pekárková je buď muslimské víry,nebo je pod vlivem muslima.Jak by se jí líbilo,kdyby musela všude chodit zahalená,slunce do ní pere a ona musí trpět kvůli zastaralým zvykům.Pokrok se nedá zastavit.Muslimské ženy musí bojovat za svobodné názory a život.Nemyslíte?

0 0
možnosti
MV

Martin V

21. 7. 2010 8:38
Slabota

nevím, co se s Vámi děje, ale kvalita vašich článků dost upadá:-/

A není to tím, že píšete rasistické články...

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com