Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Richard Kába

21. 7. 2010 13:47
zahalovani ....

No podle meho nazoru ma mit kazdy jedinec pravo chodit v cem se mu zachce. Stejne tak ja si muzu vzit klobouk, slunecni bryle a vyhrnout rolak nebo limec kabatu. V pripade identifikace by samozrejme museli oblicej ukazat.

A jenom poznamka k tomu rizeni - to hrave resi integralni prilba s tmavym nebo zrcadlovym hledim :)

0 0
možnosti
JL

stonozka

21. 7. 2010 22:18
Re: zahalovani ....

Tak zkus vyjít ven nahej, chytráku!

0 0
možnosti
PS

Petr-007

21. 7. 2010 13:26
Nemám rád nesmyslné zákazy.

Zákaz nosení burky nebo jakéhokoliv jiného oděvu pociťuji jako útok na svou svobodu, nikdy jsem sice neměl v plánu nic takového nosit, ale čím více se proti tomu útočí, tím víc mě to štve. Od zákazu burky není daleko třeba k zákazu nosení šortek nebo trika s krátkým rukávem.,

0 0
možnosti
C

cibich

21. 7. 2010 13:32
Re: Nemám rád nesmyslné zákazy.

To je jako kdyby zákazem roboty bylo zakázáno pracovat.

0 0
možnosti
MR

mrosol

21. 7. 2010 13:10
Tak dobrovolnost, je dost sporná

Když bude někdo dítě vychovávát odmala k tomu aby chodilo výhradně v pytli, nikdy ho jinak nikam nepustí, v dospělosti bude chodit v pytli "zcela dobrovolně" a ještě za to ochotně lobovat.

Mimichodem proč má jiný občan Francie povinnost mít na průkaze svojí fotku a při legitimaci policistou, umožnit porovnání tváře a fotografie na průkaze. Zajímco jiní občané tuto povinnost nemají? V případě Británie je to totéž akorát jen u řidičáků a ne u občanek.

0 0
možnosti
S

sphagnum

21. 7. 2010 13:25
Re: Tak dobrovolnost, je dost sporná

Anorektičky hubnou také zcela dobrovolně, protože se jim hnusí jejich vlastní tělo. Niqábí také považuje svoje tělo za něco závadného, co nesmí být ukázáno. Jenže i ta "dobrovolná" anorektička nepřišla na to, že její tělo je vadné, sama od sebe. Byla naočkována poznámkami od rodiny, módním průmyslem, sama od sebe by na to nepřišla. Stejně tak žádnou ženu ještě nikdy nenapadlo, že přehozením pytle přes svou hlavu e sebe může udělat něco jiného, než debila.

0 0
možnosti
M

Motyl_Emanuel

21. 7. 2010 13:04
burka atd.

Každý ať si na ulici nosí co chce, ale obličej prostě musí být vidět kvůli identifikaci a komunikaci s lidmi. Při řízení auta, by mělo být zakázáno vše, co zahaluje uši.

0 0
možnosti
M

Motyl_Emanuel

21. 7. 2010 12:58
Můj názor

0 0
možnosti
JN

Yesname

21. 7. 2010 12:42
Nejhorší je,

že mi burka něčím připomíná bílou kápi s prostřiženými otvory pro oči. Přesněji - mám z nositele podobný pocit.

0 0
možnosti
MG

bitkar

21. 7. 2010 12:33
kolik ze deti?

tak to urcite bude jedna z tech bojovnic, ktery se snazej prevzit moc v evrope tim, ze se z mensiny stane vetsina ;)

0 0
možnosti
MS

touring

21. 7. 2010 12:28
"Pákistánka narozená v Manchesteru"

A v tom je prave ten problem.

0 0
možnosti
RS

robert37

21. 7. 2010 13:51
Re: "Pákistánka narozená v Manchesteru"

Můj kluk se jmenuje Lukáš a narodil se v Rakousku a je to Čech. Máš s tím problém???

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

21. 7. 2010 12:14
Zahalování je zástupným symbolem problému...

.... který zní: islám jakožto ideologie (v žádném případě ne pouhé náboženství) má za cíl změnit ústavní pořádek západních zemí. 

Můžete tu psát o milých dokonce i tolerantních pracovitých holčičkách (mimochodem sociální pracovnice? Hm, vzhledem k typu problému, které taková muslimská sociální pracovnice musí řešit je takové povolání perpetuum mobile - samo pro sebe vytváří práci), jenže základní problém je ten, že imámové, kteří mají plány potřebují přesně tyhle i klidně samy o sobě "tolerantní a bezproblélmové muslimy" jako "stavební kameny" jako základní patra pyramidy - na kterých postaví svou nátlakovou moc a vezměte jed na to, že pokud by moc imámů vzrostla tak, až by skutečně měli páky na změny ústavního pořádku země (ať násilnou cestou, ústavní cestou nebo kombinací obojího), tak tihle "mírumilovní a tolerantní" neudělají NIC pro to, aby jim v tom zabránili a aby přestali být těmi stavebními kameny pyramidy. Proto i taková milá Humaira "která chce jen být dobrou muslimkou"

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

21. 7. 2010 12:16
Re: Zahalování je zástupným symbolem problému...

TU NENÍ VÍTÁNA. Je pouze figurkou na šachovnici a je uplně jedno, jestli se s ní budete hádat o její hábit, jestli ohrožuje dopravdu nebo ne, její samotná přítomnost zde je nebezpečím, protože někdo té její samotné existence zde zcela plánovitě využívá ke svým ideologicko politickým cílům.

0 0
možnosti
MH

Martin_H

21. 7. 2010 12:10
Katolický ekvivalent

"Směšovat dávnověké tradice s poměrně moderními činnostmi jako je řízení

auta v městském provozu mi připadá poněkud... netradiční."

Vidíte. Ale vysvětlujte třeba papeži, že kondomy nejsou proti církvi už jen proto, že v době jejího založení neexistovaly...

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

21. 7. 2010 12:20
Re: Katolický ekvivalent

Staří Egypťané používali rybí měchýře a také pesary ze směsi velbloudího trusu a medu. Čili ono to v té době existovalo, změna je spíš od těch dob kvantitaivní než kvalitativní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com