Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

21. 7. 2010 21:28
to je prece jedno jestli se tomu rika burka, hidjab,

jakkoliv, to je jen mateni a zavadejici. Jako hadat se jestli kdyz jite knedliky - a stale opravovat cizince ze to jsou blbouni, (tak se knedlikum taky rika)

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

22. 7. 2010 2:46
Re: to je prece jedno jestli se tomu rika burka, hidjab,

Jde spíš o to, že není od věci upřesnit, že to, co máte na talíři, nejsou knedlíky, když vám tam zrovna leží noky...

0 0
možnosti
W

Wendolene+

21. 7. 2010 17:09
Rizeni v burce/niqabu jsem nezkousela,

mozna bychom si to mely vyzkouset, jak se tak ridi...Ale zenske prece nejsou kone, ktere maji mit klapky na ocich a ridit jednim smerem, pri rizeni musime videt a to poradne. Pan Sarkozy jde na veci spatne, nejenze by mel zakazat burku, protoze na verejnost nepatri lide, kteri jsou tak zahaleni, ale mel by zaroven vytvorit nejakou protivahu, nabidnout podporu muslimum, kteri uz v EU jsou a kteri se nechteji podrizovat svoji rodine atd. V Evrope, USA a pod. je proste bezne jednat s clovekem, kteremu je videt do tvare. Identifikace je dulezita. A zatimco skoro  kazdy cizinec se v jine zemi prizpusobi, muslim v EU se prizpusobit nechce, chce svoje zvyky udrzovat s tim, ze je to proti vsemu, co je v jeho nove "vlasti" zvykem. V tom je problem. Patri saria do UK? Rozhodne ne. V UK uz jsou zakony a ty by se mely dodrzovat.

0 0
možnosti
KX

kion xy

21. 7. 2010 16:39
!!!

Tato brutální, nenávistná ideologie, tento nábožensko fašistický mor s názvem islám by měl být v celé Evropě zakázán tak jako jeho mladší bratříček nacismus, a jako by měl být postaven mimo zákon komunismus!!!!!!

A jeho vygumovaní vyznavači vyexpedováni mimo Evropu!;-€8-o

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

21. 7. 2010 16:56
Re: !!!

Naprosto presne. R^R^

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

21. 7. 2010 16:26
Na burce nezalezi, zakazat by se mel Islam jako takovy

Nemam nic proti zahalovani zen. Jsem ale proti novodobemu fasismu jmenem Islam. Takze defacto zena zahalena do jakehokoli typu muslimskeho satku je pro mne na stejne urovni jako nacista s hakovym krizem na bunde. ;-€Rv

0 0
možnosti
KX

kion xy

21. 7. 2010 16:37
Re: Na burce nezalezi, zakazat by se mel Islam jako takovy

R^

0 0
možnosti
C

cenzor007

21. 7. 2010 16:24
no

někdy by se i ta burka hodila,když člověk potká "krasavici";-D

0 0
možnosti
S

sarahyna

21. 7. 2010 16:40
Re: no

v tom případě by ale měla být i pro muže

0 0
možnosti
LJ

carandache

21. 7. 2010 16:03
Až jednou

si budou moci nemuslimky v muslimských zemích na sebe vzít oblečení podle svého gusta, třeba i vyzývavé a v každé z těchto zemí bude stát alespon jedna křestanská katedrála, tak at si tu chodí v čem chtějí a staví mešity. Zatím je ten poměr hodně nevyvážený. Naše "západní" kultura je postavená na křestanských tradicích, a proto tu máme takové zvyky, takovou architekturu, takový životní styl a morální tradice. Muslimské země jsou jiné.

0 0
možnosti
T

temi

27. 7. 2010 15:56
Re: Až jednou

Přesně tak, proč se mám zouvat, když u nich vstupuji do chrámu, nebo proč nesmím mít kraťasy, či tílko odhalující ramena???? Prostě mě do chrámu nepustí, tak proč mám tolerovat lidi zahalené od hlavě k patě?   

0 0
možnosti
C

CM3

21. 7. 2010 15:45
Hlásím se ke křesťanství a tak jednou měsíčně

i do toho kostela zajdu.... Často jsem třeba v hospodě k vůli tomu od kolegů(ateistů) u stolu zesměšňován ..... nic si z toho nedělám, no někdy dojde i na vážnou řeč a probíráme  třeba i problém přistěhovalců....  Spolusedící u stolu tvrdí, že každé náboženství stojí za hov.. a všichni by měli být na světě ateisté .... kdyby to šlo, i já bych se stal ateistou, ale je to utopie .... a jest-li mne někdo tvrdí, že islám je tolerantní náboženství, tak tvrdím jedno.... ať si onen dobrovolník  zajede do Vatikánu,  sedne si na frekventovaném místě s nápisem v italštině, angličtině a třeba v němčině   , že křesťanství je na hov.. a  bůh je třeba  ..... , a předpokládám, že ho  fyzicky nikdo nenapadne a dokonce bude tolerován i místní Policii .....  a potom ať se přesune  do Mekky či dalšího významného islámského místa, a sedne si s podobným textem proti islámu v arabštině atd. ....  

0 0
možnosti
MR

iluminat

21. 7. 2010 21:26
Re: Hlásím se ke křesťanství a tak jednou měsíčně

R^

0 0
možnosti
JA

pefben2

21. 7. 2010 15:13
Je to jasné

Burkám červenou a burákům také!;-D

0 0
možnosti
JM

honýsek

21. 7. 2010 14:51
taxi!!

taky ziju v Londyne..na krizovatce vzdycky koukam, jestli za volantem nesedi Iva Pekarkova;) Ivo, jezdite v kasickem cernem anebo pro nejakou soukromou firmu..abych vedel, na ktera auta se mam zamerit..az vas uvidim, tak vam mavnu, plati? ;)

0 0
možnosti
RV

AR-TU

21. 7. 2010 13:55
Tady přece nejde o oblečení......

Nevím, třeba špatně chápu, ale podstatou by nemělo být co člověk na sobě má, ale jak žije a jak se chová. Jestli-že se přistěhuji do nového prostředí, například z Asie do Evropy a chci zde trvale žít, mít zde rodinu, děti a tak dále, tak zde nejsem na návštěvě a tak bych se měl začlenit a přizpůsobit tomu co je v dané oblasti obvyklé. Rozhodně si mohu zachovávat své zvyky a třeba je i v rámci nějakých slavností představovat i svému okolí, ale rozhodně je nepřípustné žít někde a chovat se tam jako jsem se choval doma, když místní kultura je naprosto odlišná.

Nebo by bylo v pořádku, aby si např. pracující Mongol postavil jutu a jezdil do práce na koni?.....

Ona každá tolerance a snášenlivost by měla mít své meze.

A na druhou stranu ne vše hned soudit jako xenofobní, nebo rasistické jednání.

(že pane Kocábe..... Rv )

0 0
možnosti
JM

honýsek

21. 7. 2010 14:37
Re: Tady přece nejde o oblečení......

no jo, ale kdo bude urcovat, co je v mezich a co uz ne...???je to zacarovany kruh..

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com