Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jita

2. 3. 2012 9:50
Nechápu lidi,

kteří prohlásí o někom, že moc rozumu nepobral, když se dozví něco takového. Jitka je kamarádka, je plná citů a chce pomáhat lidem. Takových moc není. Schopnost vcítit se do sitace druhého a snaha mu pomoci není příznak prostoduchosti, ale inteligence. 

Jinak znám, jedno černobílé manželství se všemi problémy, které to nese. Dnes už to není manželství,hlavně z důvodu velké kulturní a zvykové rozdílnosti. Např se stalo, že žena přišla z práce, v jedné ruce nákup, ve druhé dítě a chtěla volat policii, že jim vykradli byt - chyběla veškerá eletronika a ještě některý nábytek. Tak se uklidnila a protože už tušila, zavolala muži. A ten jí vysvětlil, že oni mají dost peněz a klidně si mohou koupit nové, zatímco jeho rodina v Africe nic takového  nemá a tak jim to poslal - navíc se jeho bratr ženil a většinu tedy dostal jako svatební dar od nich. Večer ženě vynadal, že mají studenou večeři(sporák byl také svatební dar).

7 0
možnosti

IvaPekárková

2. 3. 2012 11:16
Re: Nechápu lidi,

Jo, tak to je drsný! Bohužel si to dovedu představit... a africká rodina, to je dvojsečná dýka (na jednu stranu manželství úžasněě stabilizuje, jakkoli to zní absurdně, na druhou... ehm, že...)

0 0
možnosti

Gwendolyn!

1. 3. 2012 22:13
Vyborne napsane, dobre jste udelala!

Somalec to prezije a Cesce bude lip bez pochybneho snatku. A dokonale shrnuti vaseho znameho. Pekne pocteni.:-)

2 0
možnosti

IvaPekárková

1. 3. 2012 22:43
Re: Vyborne napsane, dobre jste udelala!

Díky! Zítra vyjde takové volnější "pokračování", v kterém se mj. pokusím vysvětlit, že -- a proč -- moje kámoška není tak blbá, jak si evidentně spousta čtenářů myslí.

0 0
možnosti

stařec bez moře

1. 3. 2012 5:17
tak chytrá ženská

a má tak prostoduchou kamarádku. Že by fyzikální zákony v praxi?

1 0
možnosti

Já rád játra

1. 3. 2012 17:50
Re: tak chytrá ženská

Literarni postava, jako Svejk nebo pes baskervillský.

0 0
možnosti

iluminat

29. 2. 2012 19:46
to je ale xenofobie! Jak vysita! V jedne povidce jste

z cecha udelala xenofoba jelikoz mu vadilo ze do neho v metru stouchaji. Ale nic nerekl jen si to pomyslel,a hele, xenofob! A copak  ted?;-)

Jinak je zajimave jake strachy nekteri lide maji. Strach z neznama - docela normalni a zivotu prospesne,nekdy, -  ale nedej boze ze by to nekdo mohl pochopit jako xenofobii!

Chybi nam nejaky Guth - Jarkovsky s moderni PC a MC priruckou dobreho chovani a civilizovane konverzace.

0 0
možnosti

kion121

29. 2. 2012 18:29
Karma

My na tem multikulti nesmysl a pseudohumanismus, jednou pořádně dojedeme;-€R^

1 0
možnosti

Slušný člověk Kvítek Koranda

2. 3. 2012 1:28
Re: Karma

to sem nepleť, Romane. Ivča tady s multi neblbne, Ivča je akorát výjimka, co to nějak zvládla. Nikomu přece neříká, aby ji následoval, že jedině tak je to správný.

0 0
možnosti

as400

29. 2. 2012 16:54
Ale ale

Ale ale, paní Pekárková. Takhle ošklivě předpojatě a antimultikulturaristicky se vyjadřovat o přistěhovalcích! To Vás v EU nebudou mít rádi!!! Přistěhovalec ze Somálska a ležet na kanapi, nedej Bože prodávat drogy? Vždyť je celá EU  komise připodělaná z toho, jak sem dotlačit těchhle lemplů víc a víc. A k čemu? K zruinování státních rozpočtů, protože tohle plémě nikdy nemakalo a makat nebude (protože to neumí) a my to budeme platit do té doby, pokud budeme moci a ke kulturnímu a duchovnímu rozvratu. Vše pomuslimštit a zavést šaríu.

7 0
možnosti

astrudina

29. 2. 2012 18:47
Re: Ale ale

oni sem přinášejí jednu nemoc, kterou mají vrozenou, jmenuje se L.E.N.O.R.A.;-D

0 0
možnosti

martin bobro

29. 2. 2012 16:08
hezke:)

měla by jste tyhle postřehy a článečky sestavit do knížky. Velice hezké, vtipné a čtivé:) přeji vše dobré. M

2 0
možnosti

IvaPekárková

1. 3. 2012 12:39
Re: hezke:)

Děkuju. A provedu. Nakladatel se chystá během pár měsíců vydat novou "blogoknihu" (uzavřeme ji zřejmě koncem tohohle měsíce). Už vyšly dvě: Jaxi taksikařím a Málo černý Varlata.

0 0
možnosti

luckaro

29. 2. 2012 15:58
cernobily svet...?

pani Pekarkova, moc diky za zajimavy clanek! je mi dost lito, ze to tady takova spousta diskuteru vidi tak cernobile... mne se naopak libi, ze dokazete i tu multi-kulti situaci videt kriticky a nebojite se strilet do vlastnich rad. ziju prave v tom zminovanem Curychu a i prave zivot tady mne naucil nevidet vsechno tak cernobile. par cernochu znam a samozrejme se mezi nimi najdou i taci, ktere popisujete ve svem clanku. (O Nigerijcich snad ani nemluve, tech par, co znam, jsou opravdu mili, slusni, pracoviti lide, ale jinak by psani o nich vyslo na cely blog...). ... pokracovani dale...

3 0
možnosti

luckaro

29. 2. 2012 15:58
Re: cernobily svet...?

Ja jsem pro "barevnou" Evropu, protoze i od nich jsem se naucila, kdo a odkud jsem ja. Ale samozrejme si clovek musi i zachovat selsky rozum a nepoustet se do takovych kseftu, jake jsou popsany v clanku. protoze i tady je spousta zen, co se za ne vdaly. nekdy je tam velka laska, ale bohuzel jde v mnoha pripadech jen o to, ziskat povoleni k pobytu, pokud mozno trvale... jenze to vsechno je dano tim, ze ti cerni africane maji proste naprosto jiny pohled na vztah, lasku atd.... poznala jsem i par cernochu, kteri uz vyrostli v evrope a ten pohled na svet a vztahy hlavne uz maji opravdu jiny. otazkou pak je, jestli je ale chceme menit... ale to uz by bylo na jiny clanek.

1 0
možnosti

maruširi.vr.11

29. 2. 2012 15:57
Tady něco nesedí,

na začátku napíšete, že Jitka je chytrá žena a hned následuje text, ze kterého vyplývá přesný opak. Nechci být expresivní a proto to nebudu rozvádět.

1 0
možnosti

Jindřich Husička

29. 2. 2012 15:21
Pod svym jmenem

Prihlasil jsem se demonstrativne pod svym obcanskym jmenem (nikoli nickem), abych do sveta zvolal:

"Z toho clanku je mi zle."

Misto toho, aby ctena autorka (minimalne svymi publikacemi) delala vse proto, aby Evropa byla opet evropskou Evropou, ona tady nepokryte haji a vyzdvihuje multi-kulti spolecnost.

Je cely clanek provokace, nebo je to mineno vazne?

3 0
možnosti

Voloda_35

29. 2. 2012 16:05
Re: Pod svym jmenem

klid osobo, Vy evidentně děláte čest svému příjmení ;-D;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com