Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zákaz burkin není prezentován jako revanš, ale jako prevence napadení muslimských žen ze strany fanatiků všeho druhu (jak protimuslimských, tak muslimských). Jestliže je ve Francii výjimečný stav, není se čemu divit.

Medůza může žahnout kdekoliv, i do nepokrytých částí těla, v okolí Francie nežijí žádné smrtelně nebezpečné, ošetření takového žahnutí je jistě mnohem jednodušší než léčba zapařenin všeho druhu, včetně vaginálních mykóz a zánětů uropoetického traktu z podchlazení mokrým oděvem.

Tělnatým ženám burkiny také nepomohou, neboť jsou přiléhavé. Ozdobné břišní tukové prstence tedy spíše zdůrazní. Obézní "jitrnička" v burkinách nevypadá o nic lépe než obézní "jitrnička" v plavkách. Rozdíl je jen v tom, že ta v bikinách se paří méně. Osobně doporučuji nudismus. Nahé tučné tělo vypadá vždy lépe než se zaříznutými lemy plavek. Navíc je to zdravé.

4 1
možnosti
JU

J91a92n 70U23l97r85y58c79h

25. 8. 2016 23:08

dobrej pokus, ale to už můžete rovnou muslimy z důvodů jejich preventivní ochrany před napadením nacpat do koncentráků...

4 4
možnosti
Foto

Cely ten clanek nehovori o podstate sporu. Autorka ho stavi do nesmyslne podoby. Asi jako kdyby zacala opevovat burky , habit kde nejsou ani otvory pro oci ale sitka a nikab, kde je jen mrizka pro oci. A zduvodnovala ho skvelym ucinkem pro sebejistotu tlustych ci nehezkych nebo na problemy s kuzi se lecicich zen. Protoze za temito odevy neni videt zda je zena hubena ci tlusta hezka ci oskliva proste zhola nic. O to nejde Muslimky ho musi nosit protoze ideologie islamu prikazuje skryt zene jeji puvab a ten smi videt pouze jeji majitel tedy manzel potazmo jine zeny ci rodinni prislusnici. Muslimky nenosi tyto odevy z duvodu vyse zminenych ze by jim vyhovovaly jako klamani o svem vzhledu ani zdravotni oblek. To je prave na celem clanku spatne! Tim ze autorka stavi burkiny jako odev a ne jako nabozenskou relikvii. To ze se najde dost blaznivek co se budou chtit zviditelnit a koupi si elasticke burkiny je jasne. Ovsem v takovych co si koupi Evropanky by se muslimka nemohla ukazat, prozrazuji telesne tvary. Muslimku v leginach a tricku s dlouhymi rukavy neuvidime. Je krasne psat o demokracii a nebudme jako oni atd. Nesmysl. Kazda muslimka odmita demokracii! Islam jasne uci: muslim je vice nez nemuslim. Demokracie je proti uceni islamu. Jedno nejde s druhym. Pokud uceni Allahovo rika ze muslim je vice nez nemuslim NELZE prosadit demokracii ktera rika ze jsou si vsichni rovni. Pak degraduje uceni islamu. Neplest si zemi s dominantnim muslimskym obyvatelstvem a zemi islamu. Tedy Tunis a Saudskou Arabii ci Iran. Bud v zemi drzi "u huby" islam vlada a je to forma despocie (Tunis, drivejsi Irak, Lybie atd) nebo islam drzi u huby vse- Iran, Saudska Arabie. Burkiny jsou o prosazeni dominance islamu. Tzv kulturni dzihad. Vy jste demokrate. USTUPTE ISLAMU. Zacina to nenapadne. Nikoho nenapadlo ze bude na mnoha nemeckych skolach zakazano veprove. Nejprve byly prosby o toleranci. Doporucuji cist http://www.narodnisjednoceni.cz/knihovna/Pravo_saria_pro_nemuslimy_Bill_Warner.pdf

2 5
možnosti
JU

J39a47n 66U42l35r27y68c33h

25. 8. 2016 23:53

podstata článku je ovšem v tom, že zákaz burkin je naprosto nesmyslný, nesmyslný coby revanš, odplata, což je naprosto špatně;

jinak mě baví, jak islámu, který výslovně přímo v Koránu dokázal najít modus vivendi s tehdy ho obklopujícími náboženstvími (ukažte mi prosím to samé nejen u židovské víry, ale dokonce i na křesťanství (a nešermujte prosím při tom demagogicky novým pojetím Starého zákona křesťanstvím - to není znak tolerance, ale znak jeho původu, nehledě už na od začátku nulovou tolerantní koexistenci mezi židovskou a křesťanskou vírou) - muslimská víra k učení "lidu knihy" dokázala najít mnohem vstřícnější postoj, to je prostě realita);

namnoze nesmyslné rozdělení (arabských) států s převažujícím islámským náboženstvím na totalitní a islámské je zbytečné komentovat, podstatné je, že pokud budeme iracionálně nedemokratickými metodami plošně omezovat nějakou stejně iracionálně vydělenou skupinu obyvatel, tak prostě sami sobě zlikvidujeme liberálně demokratickou společnost (což ani opravdoví muslimští teroristé, ani ti vlastně neautentičtí, co se islámem jen zaštiťují, aniž patří k věřícím muslimům, prostě absolutně dokázat nemůžou, s demokracií v Evropě může zatočit jen "původní" "křesťanská" majorita, bohužel taky na tom docela úspěšně pracuje)

8 2
možnosti
RH

R66o71m39a58n 15H46o45r88k90ý

25. 8. 2016 15:45

A zase bude relativizovat. Ono je těch nevinných mrtvých málo? Pro někoho asi ano. Jinak si toto nedovedu vysvětlit. Uvědomte si laskavě, že čím víc se jim tady zakáže tím míň rádi tady budou a tím menší pravděpodobnost dalších krvavých útoků tady je. Je v tom přímá souvislost. A kromě toho, spoustě lidí se při pohledu na muslima dělá ukrutně špatně, protože si okamžitě vybavuje napáchaná zvěrstva. Takže jsme alespoň ušetřeni běhání mrazu po zádech.

4 1
možnosti
JU

J53a78n 35U22l91r14y50c52h

25. 8. 2016 23:17

chcete co nejvíc mrtvých?, chcete nakonec v Evropě naprosto zrůdný hitlerovský režim? - pak jděte vesele dál cestou svého dosavadního uvažování - tj. muslimové jsou zlo, musíme je ničit jakýmikoliv sebeiracionálnějšími (i naprosto směšně debilními jako je tento zákaz burkin) zákazy, příkazy, omezeními... (mimochodem, svým vyjadřováním jste už dnes čirý nacista)

7 2
možnosti
V

iamswan_

25. 8. 2016 14:01

Četl jsem vyjádření starostů měst, kde to zakázali, a mezi důvody byly vyjádřování podpory nebo příslušnosti k hnutí nebo ideologii, ve jménu které se páchají teroristické činy a vraždy. To bude dostatečně legitimní důvod: zrovna tak evropská psolečnost zakazuje promenádovat s nacistickém oblečení a pokreslen hákovými kříži...

22 1
možnosti
JN

Nevšiml jsem si, že by v Evropě platil zákaz kožených kraťasů s kšandami.

3 0
možnosti
Foto

R^ Kdysi jsem byla v Mexiku fascinovaná pohledem na ženy koupající se v šatech. Prostě tak jak byly, vlezly do řeky, moře či bazénu. Někteří muži provozovali totéž v džínách a v tričku. Naši chlapi - čeští i slovenští - se na to vždycky těšili. Tedy samozřejmě na ženy. Neboť pohled na ženu, která vyleze z vody po koupání v šatech je ještě lepší než na ženu v plavkách. A teď mi došlo, že to vůbec nikomu nevadilo. Ani nám...;-) A když to tak vezmem, taky to byl projev náboženství - katolického puritánství. :-)

11 0
možnosti
ST

souhlas , taky nejde o burkini v arabských zemích, ale ve Francii, takže ať se v Mexiku koupou oblečení jak chtějí, ale asi se tak koupat nebudou třeba někde v Evropě!!!!!!!!

0 0
možnosti

Potápějící kope kolem sebe a je nebezpečný všem okolo, protože je může sebou stáhnout. To je přesně případ Francie, která teď zjistila, že má s přistěhovalci problém a kope nesmyslně kolem sebe. Pro vyřešení muslimského problému je potřeba dělat jiné věci než útočit na symboly.

7 1
možnosti
RS

Autorce bych doporucil se zajimat o nasledky infiltrace islamu do Evropy. Fakt je ten, ze uz se zajimame vice o islam nez o krestanstvi. Propaganda islamu plni svuj ukol. I autorka naletela na ten spek. Ale pro informaci bych se zajimal o to, jak to bylo v Koline na Silvestra. Tam se ukazala moralka islamu. Tam by ani burka nebo burkini napomohly.

9 5
možnosti
JN

Během uplynulých dvou století došlo k polidštění křestanství a jeho přetvoření na snesitelnou zábavu pro část obyvatel Evropy, která těm ostatním ani příliš nevadí. A že ty začátky tenkrát nebyly snadné a nevyřešily se ze dne na den.

Ale díky nepřestávájícímu tlaku je dnes možné to, co bylo v devatenáctém století, dokonce i na začátku dvacátého století nemyslitelné.

Namátkou bych uvedl, že ženy mohou chodit do práce, mohou studovat na vysokých školách a mohou zastávat vedoucí postavení v práci.

Nemusí na veřejnosti chodit zahalené v oděvu proti kterému je hidžáb elegantní, lehký a vzdušný.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hanacky_kroj_zeny_1.jpg

A taky mohou chodit na veřejná koupaliště. Plavky podobné burkinám baly taky kdysi odvážné a pokrokové http://www.etnofolk.eu/en/node/2007.

Takže když se podařilo polidštit křesťanství, je šance že se to podaří i s islámem. A ty plavky jsou tou "první vlaštovkou" která je důkazem, že k nějakému uvolnění dochází, že vůbec muslimky mohou na pláž.

7 1
možnosti
Foto

Velmi dobre napsano. Souhlasim a davam karmu.

8 8
možnosti
JM

J20a43k76u47b 50M89a69c39h

25. 8. 2016 11:21

Takový dlouhý článek a vlastně jen připomíná, že takové koupací zvyklosti byly před sto a více lety. To jen podporuje zjištění, že to postavení žen v islámském světě má co dohánět. A jestli jsou burky, burkini a další, pro moderní svět nesmyslná omezení žen, nutná k tomu, aby ženy mohlo odejít od plotny na veřejnost, pak musí nastoupit nulová tolerance. Každý ústupek je jen výraz slabosti západní civilizace. Islám je náboženství netolerance, ponižování a praktikování násilí na ženách, nenávisti ke všemu neislámskému a měnit k modernějšímu náboženství se může jen zevnitř. Ale k tomu muslimské ženy potřebují ještě asi nějaké to století.

35 5
možnosti
JU

J73a97n 81U45l31r88y17c20h

26. 8. 2016 0:42

aneb osvobodíme muslimské ženy od otroctví i kdyby všechny byly proti... (co mi to jen připomíná?), pochopte sakra, že tohle je absolutně špatný cíl, jakožto "osvobozování" je to naprostý nesmysl, smysl to dává jen jako ten revanš za atentáty muslimů (a taky v podstatě pseudomuslimů), ovšem to je pak samozřejmě ještě horší;

ano, určitě je správná nulová tolerance v okamžiku, kdy zjistím, že někdo násilně nutí arabské etnikum ve jménu islámské víry do něčeho, co se jim samým nelíbí, ovšem to není tenhle případ - vy absolutně netušíte nic o pohnutkách, důvodech, pocitech, svobodné vůli těch, co si burkini na sebe berou - vy je prostě chcete osvobodit od zla klidně i proti jejich vůli... - takhle to nemůže fungovat, to není cesta k osvobození, k posílení demokracie, ale ke konfrontaci a totalitním praktikám;

a k tomu vašemu islámu coby násilí na ženách - ve své prostoduchosti a přihlouplém omílání jedině správné zjevené pravdy o zlém islámu pochopitelně vůbec netušíte, že ještě na začátku 20. století byly v jednom z ikonických titulů evropské sexuologie kapitoly celkem hojně uvozovány i citacemi z Koránu coby ukázkami žádoucího tolerantního přístupu k ženské sexualitě... (van de Velde Dokonalé manželství); naprostý blábol je ta též dokolečka zmiňovaná nenávist muslimů ke včemu neislámskému - ano taková nenávist, že Korán přímo uctívá jako nejvýznamnější proroky postavy Starého i Nového zákona, uznává bibli... - vskutku příklad zuřivé nenávisti - ale takové "drobnosti" přece pro hlupáky, co by ve jménu osvobozování od zla a boje za demokracii klidně i ty osvobozované spolu s tou demokracií zadupali do země, nic neznamenají...

2 2
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com