Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je správné, že K (i Vy) podporujete svojí rodinu. Mě ale zajímá moje rodina a moji spoluobčané. Na ty africké zvysoka kašlu.

BTW moc mě pobavilo Vaše líčení K-ova mladšího bratra Ata coby "úžasného podnikatele, co je mu Nigérie malá" a proto se vypravil do Evropy. No když je mu malá nejen Nigérie, ale i okolní Afrika tak to snad ani nemělo cenu sem chodit - to by mu byla malá i Evropa. Jinak je tedy dobře, že se pan nebojácný podnikatel radši vrátil přes Saharu domů než by se naučil třeba... uplavat kilometr.

34 2
možnosti
JZ

Nemyslím si, že by autorka byla vyloženě "vítačka". Já naopak v jejích článcích nacházím spoustu nepřímé kritiky dnešní stupidní sluníčkářské politiky a politické korektnosti, a ta kritika je o to cennější, že pochází od člověka, kterého si snad nikdo nedovolí nazvat xenofobem. Proto i dávám karmu.

5 0
možnosti
Foto

Mně osobně je u prodloužených zad, kolik "normálních" lidí mezi těmi statisíci potkám, mě zajímá ta hrstka "nenormálních", která už stála jen za polední rok Evropu tolik nevinné krve. Třeba se do Afriky odstěhujte natrvalo, vysvětlujte, užívejte si "normálnosti" tamních lidí, ale nechějte po mě, abych jásal, když se hodlá Afrika přestěhovat sem k nám...Rv

64 4
možnosti
DK

Jedina vec, ktera je dokaze odradit, je fyzicka prace...Ostatne...sama pisete, jak zdesene reagovala matka vaseho skoromanzela, kdyz se v telefonu dozvedela, ze pracujete. Prace, toho se oni boji...Samozrejme existuji vyjimky, ale ty vyjimky by nam zde asi ani tolik nevadily...Jinak...ac mi nejste svymi nazory sebemin blizka...za tech nekolik Nigerijcu, ktere jste od cesty do Evropy odradila, vam uprimne dekuji...

22 2
možnosti
Foto

Pracují fyzicky zpraidla více ne my.

V Nigerii není pro ženu v noci bezpečno-z toho zřejmě pramenilo zděšení nad taxikařinou.

2 8
možnosti
RS

Pani Pekarkova. To jste to pekne popletla. Migranti jsou obrovsky kseft. V neposledni rade jsou to nezjiskovi milionari podporovani z islamskych zdroju. Kdyby se chtelo a denni racie by byla 250 gr chleba s vodou, to by taky rozumeli. Jenze napr. v Italii jsou to superlevne pracovni sily. Duch otrokarstvi nevymrel. A tak nasi migranti mohou na jihu vegetovat s tim ze se dostanou pomoci pani Merkel ev. EU na sever. I soudruh Sobotka spolupracuje. Proti lidske blbosti i bohove marne bojovali.

5 1
možnosti

Podle mě děláte dvě chyby

1) Stačí potápět prázdné lodě. Ty lodě časem dojdou. Kdyby se to praktikovalo odpočátku, už by prakticky žádné volné nebyly a na voru Středozemní moře nepřeplavete

2) Pomoc Africe je většinou přes organizace, které do Afriky dovezou potraviny a tím to končí. Případně postaví silnici, která se za deset let rozpadne. Pokud máte možnost takhle přímé a KONTROLOVANÉ (caps lock nebyl zapnut omylem) pomoci, pak je pomoc skutečně dobro. Jenže to většina lidí nemá.

4 1
možnosti
MP

Určitě je pravda, že pokud pomáhat, tak u nich doma. Podporovat místní, aby se postavili na vlastní nohy, je rozhodně v pořádku. Nezdá se mi ale účelná strategie diskutovat a mluvit do duše těm, co už do Evropy dorazili, aby se zase vrátili domů. Pokud někdo dá většinu svého majetku převaděči, aby ho dostal do Evropy, potom stráví měsíc na strastiplné cestě, při které se málem utopí a řada jeho přátel a příbuzných se utopí skutečně, potom vytrpí řadu měsíců v detenci někde v Itálii nebo Řecku, a když se mu konečně podaří dostat někam do Německa nebo Francie a tam za ním přijde delegace, která mu bude vysvětlovat, že pro něho bude určitě lepší, když by se zase vrátil zpátky, tak těžko čekat, že řekne "ok, máte pravdu, tak já zase poplavu zpátky...". Naopak, ty jinak než silou už z Evropy nikdo nedostane (až na výjimky), bohužel...

10 0
možnosti
MS

Úplně by stačilo koncentrovat je na evropském pobřeží a až jich bude tolik, že naplní kapacitu velké výletní lodi, vyčleněnou pro tento účel, naložit je a poslat šupem zpátky do Afriky. Dvě tři takové akce a je po africké imigraci. A vcelku humánním způsobem. :-)

29 1
možnosti
PN

V Africe je nenechají vylodit.

1 0
možnosti
Foto

Určitě to na bázi příbuzenství z větší části může fungovat, kdysi to zčásti fungovalo i tady, kmotrové, kmotry, síť vzájemných úsluh bez peněžních přirážek jen na základě navyklé a potřebné slušnosti, ale vždy se jednalo o síť klientelistickou a příbuzenskou, cizí element neměl šanci. Obávám se, že by to na bázi jakýchsi dosazených osvětových emisarů příliš nefungovalo. A pak, jedná se již o milionovou vlnu valící se sem. To je nemožné nějak do budoucna ukočírovat, než že dojde na násilí, bohužel. Ono je to rovněž o tom, že africké státy se sice postavily na svoje nohy, ale materiálně to často je horší než za evropských kolonizátorů. A to nemluvím o islámském náboženství, které ten problém jen akcentuje.

To, co jste popsala je sympatické, ale ve větším měřítku asi nefunkční.

18 0
možnosti
MK

Paní Pekárková, otázka je, nakolik máme my jako Evropané povinnost dumat nad myšlenkovými pochody Afričanů. Chápu, že Vy to - vzhledem k osobnímu vztahu k Africe - vidíte nějak, ale já vidím především extrémně rychle se množící kontinent, který nám hrozí pouhými masami lidí. Podle odhadů OSN má být Afričanů do roku 2100 cca 4,5 miliardy, to je příšerné.

I kdyby to byli vesměs lidé se zlatým srdcem, což spíš asi nejsou, neuznávám jejich nárok se sem plavit a usazovat. Ani po tisících, ani po milionech. Stěhování národů přinášelo v historii vždy válku s původním obyvatelstvem, je tedy potřeba na něj nahlížet jako na ohrožení cílové oblasti. V tomto případě Evropy.

Podívejte se na stát Izrael. I ten se před pár lety stal cílem masové migrace z černé Afriky. Jelikož při jejich plošné velikosti (= Morava) a populační síle (méně než ČR) by pro ně jakákoliv shovívavost znamenala brzký zánik, uzavřeli smlouvu tuším s Rwandou a každý zachycený ilegál putuje okamžitě do tábora ve Rwandě, kde se pak posuzuje jeho žádost.

Problém se tím vyřešil velice účinně, odrazuje to podstatně více, než italský film o mrtvolách.

Izraelci jsou ovšem mimořádně realističtí lidé, kteří znají nebezpečí velmi důvěrně. Zhýčkaná Evropa je na tom se smyslem pro problémy podstatně hůře. Zatím.

93 1
možnosti
Foto

Nechce se mi teď gůglovat, ale mám dojem, že v Izraeli se jednalo sice o černochy, ale nějaké vzdálené příbuzné - ať už pokrevně, nebo náboženstvím. Po počátečním vítání Izrael radikálně otočil, když se noví občané nedokázali v novém prostředí oprostit od necivilizovaných afrických zvyklostí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com