Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J72o33s91e51f 62S65u14k

10. 5. 2016 23:20

Mrazí mě z té vaší argumentace, že jako muslimský primátor si bude moci vůči svým soukmenovcům více dovolit..Jestli toto má být řešení neutěšeného vývoje, tak to nás potěš..A já myslel, že rovný přístup ke všem obyvatelům je jedním ze základních kamenů demokracie..V Londýně se k udržení tohoto principu musí zvolit muslim?!!

30 5
možnosti
LM

Přesně. To byla i moje první myšlenka po přečtení článku.

5 0
možnosti
KK

Myslím, že nám z toho plyne poučení. Budoucnost je v rozpuštění politických stran a nasledného sjednocení voličů abychom v budoucnu udrželi sebezáchovnou vetšinu hlasů u voleb.

2 1
možnosti
LM

Tak zle na tom ještě nejsme. Zatím bude stačit, když si budeme důkladně hlídat, koho si k nám pouštíme a budeme pečlivě pěstovat naši xenofobní pověst.

8 0
možnosti

Pokud je ovšem ta statistika muslimů v Londýně správná. Viz naše poslední sčítání lidu - Moraváci skoro žádní, křesťanů pár. :-)

5 0
možnosti
DK

...a tech Romu co je! ;-)

1 0
možnosti
Foto

O14t47a 96B29l48a70ž81e68k

10. 5. 2016 20:58

Mno - tak o čem tenhle blog vlastně byl ?

Muslimů je v Londýně 12 procent, ovšem přistěhovalců celkem 40 procent. Ti všichni asi z velké části volili také tohoto přistěhovalce - prostě z pocitu sounáležitosti.

No a některé další mohl nalákat zásadní politický názor tohoto kandidáta - a to že nedopustí zdražení městské dopravy.

My už máme taky zkušenost, že u nás se dají suverénně vyhrát volby za 30,- Kč zrušeného poplatku u lékaře...

Takže - přejme Londýňanům, aby se nový primátor vybarvil v těch optimistických barvách, které on kolem sebe šířil v kampani. I kdyby to tedy opravdu tak dopadlo - domnívám se, že jeden skvělý jedinec nenapraví ani za mnoho let celkový stav své rodné kultury.

Píšu kultury, nikoliv náboženství, neboť - jak píše pan Berrezouga ve svých blozích zde na iDnes - i kdyby Korán byl studnicí moudrosti a snad i tolerance, podstatné je to, co nosí většina muslimů ve svých hlavách. A to je jen pár primitivních pravidel - z nichž to první zní: "Já mám vždycky pravdu".

31 4
možnosti
MN

Podl eVás je ve článku toto tvrzení: "Muslimů je v Londýně 12 procent, ovšem přistěhovalců celkem 40 procent."? A to jste vyčetl kde, že 40% jsou přistěhovalci. Zkuste chápat čtený text.;-)

2 0
možnosti
HM

Nu což Praha má taky cizinku ..:-(

6 0
možnosti
JH
DK

Takze vlastne zase nejhorsi jsou Cesi, ze jo? ;-D

A tohle jste cetla? http://www.gatestoneinstitute.org/8011/sadiq-khan

9 1
možnosti
KM

K90a77r55e90l 66M52a44s56e88k

10. 5. 2016 19:26

Gatestone Institute vede John Bolton, jeden z hlavních strůjců invaze do Iráku na základě vylhaných záminek (možnost nasazení iráckých zbraní hromadného ničení během 45 minut) a rozvrácení tohoto státu a následné uprchlické vlny.

3 0
možnosti
JS

Pokud si dovoli kritizovat radikalni imamy v mesitach, tak je kandidatem na fatwu a on I jeho Rodina bude zit ve strachu o zivot i pres policejni ochranu. To je vysledkem prijimani muslimu do demokraticke spolecnosti.

18 0
možnosti
PN

Pokud ve volbách zvítězí muslim, je to demokracie. Pokud jde o referendum, kde se lidé mají vyjádřit, zda chtějí islám u nich doma, tak je to čistý populismus a všechny "demokratické síly" se musí postavit vší silou proti. Jednou je volič konečná instance a podruhé vůl/kráva, který/á by se mohl/a rozhodnout špatně.

40 1
možnosti
VV

Abyste se nepo.... dělila o své názory.

7 0
možnosti
Foto

No, v Londýně je 55% obyvatel nebělošského původu, takže si myslím, že i to je třeba bráti v potaz. Mohli volit tradičně, jak imigranti tradičně volí, tedy doleva. A pak možná zapadla nedávná hláška pana Khana, že vedení Transport of London neodpovídá faktickému složení obyvatelstva. Tedy, všichni jsou Britové rodem. Jak se vypořádá s takovým problémem, nevím, ale zároveň neopomněl nahlásit, že zmrazí jízdné. :-(

K druhu těchto volebních "úspěchů" mám ambivalentní vztah, uvidí to budoucnost. Za starých dobrých časů za starou dobrou Británii položilo život hodně vojáků z Indie i Pákistánu. Takže, dejme mu šanci, když už tradiční Britové se na řádného konkurenta nezmohou. Mohl bych dát domácí přirovnání, ale raději korektně mlčím.:-/

23 3
možnosti
KM

K14a59r61e50l 94M39a59s45e53k

10. 5. 2016 14:36

Jak jste přišel na to, že imigranti tradičně volí doleva? Do Británie se jich nejvíc stěhovalo a stěhuje z Karibiku, z Indie a z Pakistánu, kde nejsou žádné levicové tradice, a pak je tam asi milion Poláků, kteří určitě nejsou levičáci.

6 2
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com