Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LW

L44e82o 87W10o79l14f

31. 3. 2015 11:48

Ode mne souhlas. Ovšem píchla jste do vosího hnízda, to je Vám jasné.

Je to zde v diskuzi samá ''dobrodružná povaha'', jeden veterán z Afganistánu, druhý, o kterém se ví, že navštěvuje i české hvozdy za

účelem houbaření, po zuby ozbrojen. Snad ze strachu z lesních víl?

U těchto jedinců asi těžko najdete pochopení. Přeji hezký den.:-)

12 0
možnosti
Foto

Je jenom fajn, že píchla do vosího hnízda. Zde přítomní diskutéři, veteráni, biznismeni vydělávající 200 tisíc za měsíc, expati v Kanadě na teplých místech, jejich kamarádi v Austrálii, atd. - to je opravdu krásná prohlídka bezejmenných individuí, kteří mají tak akorát na vymýšlení si falešných identit. Tak ti budou chvilku naštvaní, a pak se zase vody zklidní.

0 1
možnosti
JK

Výtečné! Vidím to úplně stejně.:-)

3 1
možnosti
SB

Vidím to právě naopak: Paní Pekárková (jako ostatně vždy) nemá co říci, nemá myšlenku, ale snaží se něco říci a snaží se předstírat, že myšlenku má. Svou vlastní téměř totální absenci tvůrčích schopností nahrazuje tím jediným, co umí skvěle: stylistickou dokonalostí a prázdným krasořečněním.

4 5
možnosti
SB

Nepatřím k lidem, pro které by byl vrchol cestování to, že jednou za rok jedou na dovolenou do Chorvatska. Když pominu služební cesty, na které už však téměř nejezdím, tak pro mne je vrcholem cestování, když si autobusem nebo vlakem vyjedu třicet kilometrů od svého bydliště, udělám si patnáctikilometrovou pěší vycházku po turisticky značených cestách a vrátím se autobusem nebo vlakem zpět domů.

Nechápu, proč bych měl cestovat někam do Asie, když Beethoven, Verdi, Smetana, Čajkovskij, Dvořák nebo Janáček znějí úplně stejně v mé garsonce jako kdekoli jinde. A totéž platí i pro literaturu. A docela obyčejný Týnecký potok na Kladensku nebo Měsíční údolí na Benešovsku se mi líbí natolik, že nevím, co bych pohledával u Gangy, Amazonky nebo Zambezi. Právě umění nacházet krásu v docela obyčejných vecech je u mne na vysoké úrovni. Já prostě nějakou exotiku ke štěstí nepotřebuji.

A proto nesdílím názor paní Pekárkové, jež považuje lidi, kteří cestují po světě, za něco více než lidi, kteří cestují jen do Chorvatska nebo dokonce jen k tomu Týneckému potoku. Já naopak považuji za znek duševní vyspělosti to, když člověk dokáže žít natolik bohatým intelektuálním životem, že si vystačí s málem a ty daleké cesty pro svou spokojenost ani nepotřebuje.

Paní Pekárková je prostě buď snob, nebo nedostatečně intlektuálně vyspělá.

I když jsem mnohem méně zcestovalý, než byly ty dvě slečny, vím, že přehnaná opatrnost je sice zbytečnost a slabost, ale nedostatek opatrnosti je naopak hazard a nezodpovědnost.

12 5
možnosti
DT

To jste řekl moc hezky R^

4 2
možnosti
DT

Dost demagogické. Ve vaších představách neexistuje nic mezi klobáskou na zahrádce a naivním lezení mezi znepřátelené strany válečného konfliktu? :-)

Pak se nabízí otázka - proč nejet někam, kde je "jinak" ale přesto vás tam nebude nikdo unášet? Esence je v tom, že někteří se nudí - a v samé rozežranosti neví,  co by roupama...

0 1
možnosti
JC

No tak ony byly spíš blbé. Jely do Indie - tam bílým holkám většinou fakt nic nehrozí (pokud blbě neprovokují místní frustráty). A pomáhat indickým dětičkám je v módě.

Jenomže místo aby tam letěly, jely autobusem přes extrémně nebezpečné území. To nebyl projev dobrodružného ducha, ale nevzdělané blbosti. Nic víc.

Na vině jsou ti, kdo tu "sociální" pomoc v Indii organizují a propagují.

1 1
možnosti
Foto

Váš poslední odstavec a „vzkaz“ světu je pro mne důkazem, že asi cestujete jen pomocí počítače a pohybujete se ve virtuálním světě. Vaše spisovatelská naivnost je opravdu bezbřehá. Doporučují proto všem, kteří budou ochotni poslechnou vaší výzvy, aby používali stejný způsob „cestování“ jako vy. Jinak by bylo vhodné a také odpovědné, zřídit centrum pomoci pro ty,  kteří Vás poslechnou doslova. Pochopitelně, že očekávám Vaši stejně tak bezbřehou pomoc případným obětem. Jako zkušená autorka jistě víte, že existuje určitá morální odpovědnost za veřejné publikované.

2 2
možnosti
Foto

Napsal jste to přesně. Svět se prostě změnil od dob, kdy paní Pekárková aktivně cestovala a je daleko nebezpečnější a je nezodpovědné navádět další naivní mladé lidi.

0 0
možnosti
DP

D64a90d48a17k 52P84e95t72r

31. 3. 2015 10:08

Jeďte kam chcete, ale v průšvihu nenaříkejte a neproste. Kde je konec mladým cestovatelům, kteří před asi 20 lety odjeli do Albánie? Žádné stopy, žádná naděje, prostě konec. Jeďte, ale nesete si svůj kříž sami.

3 2
možnosti
JD

pravděpodobnost, že se jim to stane, nebyla nulová, ale 100%...jak také dokazuje skutečnost

1 1
možnosti
RF

...i celý svět se stal pověstným oslím můstkem, aby si každý zvěstovatel cestování bez hranic mohl kopnout do Zemana... kdoví, třeba ten Ultimátní Zloduch něco pro ty holky i udělal, třeba pomohl a jen se o tom nemluví, ale pokopat ho je potřeba v každém případě, ikdyž s tím má společného jen to, že je prezident země, kde se cestovatelky narodily.

4 1
možnosti
MP

Projela jsem dost diskuzí na toto téma ( i když už by to taky mohlo přestat), ale nikde jsem nenašla tolik špíny, co jste Vy dokázala podsunout zdejším diskutérům. Jestli nedovedete nic jiného, než podporovat další nezkušené holky v jejich nezodpovědných nápadech, tak radši nic nepište.

Vy už jste stará dost, abyste měla rozum a zkušenost, ale mladí lidé by potřebovali spíš znát syrovou realitu, aby se pak mohli VLASTNÍM rozumem rozhodnout. Není divu, kolik mladých lidí se podařilo zblbnout tak, že šli do nebezpečných oblastí, např. provdat se za džihádisty, aniž by si uvědomili to nebezpečí.

12 5
možnosti
DM

Kamkoliv kromě válečných zón???

Cestování kamkoliv je možná pro adrenalinuchtivé dobrodruhy zajímavé,jasně nejsme přeci maloměšťáci a zoufalci kterých každý rok 2 milióny vyrazí směr chorvatsko, nicméně pak muséme počítat i s tou špatnou variantou a v uvozovkách při pomalém otáčení na rožni si jen povzdychnout jestli přeci jenom není lepší zaprděný Mácháč a pivo  z kelímku....

Tak nějak když se postavím mezi terče na střelnici,musím prostě počítat s tím že to možná nepřežiji a rozumný a prozíravý člověk se vědomě nevystavuje zbytečnému riziku v touze za něčím povrchním (nikdo mi nevymluví že netradiční a adrenalinové destinace jsou jen snahou být lepší než ti ostatní,trumfnout ty ubožáky s chorvatskem,nebo nedejbože s těmi trotly co dokonce cestujív  rámci republiky) .

Mimochodem netradičních ale zajímavých turistických cílů je v rámci relativně bezpečného světa sdostatek,není problém dokonce navštívit antarktidu,...

2 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com