Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

Ovšem tenhle spot hází celou věc ještě někam jinam. ;-D My máme muslimy, na Slovensku roli evidentně plní 4%. Fakt síla.

https://www.youtube.com/watch?v=wtpJlBJqJgY

0 0
možnosti
PK

Pokud chtěj mít děti, tak ať si je udělaj, to právo jim nikdo nebere...

5 1
možnosti
JC

No to je asi složitější. Předpokládám, že homosexuální člověk má stejný odpor k fysickým dotekům druhého pohlaví jako já k fysickým dotekům stejného pohlaví. To se pak děti dělají dost těžko, že. Nicméně to není důvod k tomu, aby jim byly svěřovány do péče cizí děti.

1 1
možnosti
MN

Nechápu. Jedni tvrdí "manželství je posvátný svazek muže a ženy", druzí "manželství je svazek kohokoliv - třeba dvou chlapů". Jak určíte, kdo má pravdu? 

Pravdu mají vždy ti druzí, protože oni jsou v menšině a menšinu nesmíme utiskovat? Ale co když se objeví další, ještě utiskovanější, menšina a ta řekne "Homosexualita je hřích"? Která menšina bude rozhodovat potom? Neni nakonec lepší nechat rozhodnout - fuj, hnusnou - většinu?

2 3
možnosti
JC

Homosexualita není hřích - hříchem je nemanželský sex.

0 1
možnosti
JB

J72a44n 71B35u70r44i88a49n

6. 2. 2015 13:42

Chyba nejsou ty otázky, chybou je samotné referendum.

Já bych na ty otázky rovněž odpověděl 3x ANO. Ale má na takovéto téma být vlastně referendum? Co když uděláme referendum s otázkou: "Souhlasíte, aby stát systematicky vystěhovával Romy z ČR?"

Jak by to asi demokraticky dopadlo.

Anebo další příklad. Nedávno jsem se bavil s jedním známým o Norsku, který tam nějaký čas žil. Bavili jsme se o jejich systému ochrany dětí (viz profláklý příklad paní Michalákové). A on mě překvapil prohlášením, že je přesvědčen, že většina Norů je s tímto systémem spokojena.

Takže v Norsku můžou udělat referendum: "Souhlasíte s tím, aby se i při sebemenším podezření na týrání dětí přistoupilo k jejich preventivnímu odebrání a aby se takto postupovalo stejně u všech občanů, ať jsou jakékoli národnosti?"

Norové by na to nejspíš řekli také ANO!

3 2
možnosti
KN

Referendum není chybou (ani když kvůli nedostatku hlasujících nebude platné). Bude znám názor významné části společnosti na předložený společenský problém a politici, jako zvolení zástupci občanů by se měli alespoň zamyslet, co jim (ne)významná část občanů sděluje.

2 2
možnosti
TM

Mně ty otázky nepřijdou nějak špatně podané. Každému, kdo se zúčastní referenda, to je asi jasné... Nicméně řešit tyto věci všelidovým hlasováním není úplně nejšťastnější, to uznávám. Každopádně, výsledek bude zajímavý:-)

2 0
možnosti
JC

Je to zoufalá obrana normálních běžných lidí před devastujícím tlakem bruselanských politiků na přirozenou morálku.

7 4
možnosti
KJ

Takže konečně došlo na původně slovenský strip s textem "Dobrý den, jsem homosexuál a přišel jsem vám zničit rodinu". :-)

1 0
možnosti
JP

Nemůžete nechtít od lidí, aby nebyli takto negativně nezaloženi? Samozřejmě že ne, nejde to ! ;-)

0 0
možnosti
JP

Ať už je to referendum o čemkoliv, tak samotné otázky jsou opravdu zmaateně podanné !! Negativně položené, což je v našich jazycích, kdy je možné v jedné větě vyjádřit dvě negace, zmatečné

1 3
možnosti
KN

Otázky jsou naprosto jasné a kdo jim nerozumí, nechť požádá svou základní školu, aby mu vrátila školné.:-/

3 0
možnosti
ES

Já bych od Vás takové téma taky nečekala! Pěkně napsáno, i když některé argumenty tam máte trochu "ohrané". Diskuze mě ovšem vyloženě zklamala... připadá mi to jako reakce například v době emancipace - "proč by proboha měly ženy studovat, je to nepřirozené, mají menší mozek". Gayové a lesby jsou běžní lidé, se stejným průměrem vzdělanosti a třeba výší odvedených daní, jako kdokoliv jiný. A už z toho principu mi přijde nelogické jim upírat nějaká konkrétní práva (svatba), která stát nic nestojí a nikomu neuškodí, ale pár lidí udělají šťastnější. Všem tolerantním Slovákům držím v sobotu palce, ať nejsou zklamaní ze svých spoluobčanů.

6 4
možnosti
LK

Pardon, měl být + ;-(

0 0
možnosti
OK

Manželství homosexuálů je nemůže věcně existovat. Pokud považujeme manželství za "instituci", která  má zachovat rod, tedy zplodit dítě, toto dítě ochránit a vychovat, nemohou homosexuální páry vstoupit reálně do manželství, protože nesplňují tu základní podmínku, tj. zplodit dítě. Vytvoří-li se právní "instituce" partnerství homosexuálů, aby např. po sobě mohli dědit, získat o partnerovi informace v nemocnici, třeba i adoptovat vlastní dítě partnera v případě partnerovy smrti a pod., proč ne . Adoptovat cizí dítě homosexuálním párem, jako laik, říkám ne. Jako laik jsem přesvědčen, že dítě  potřebuje mužský a ženský vzor. Tečka.

10 5
možnosti
ES

Odpověděl jste si sám - "Pokud považujeme manželství za "instituci", která má zachovat rod" - Nepovažujeme (jako společnost). Tahle "definice" nikde není. To byste přece zakazoval manželství i neplodným, nemocným nebo lidem, kteří děti nechtějí..

4 2
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com