Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Islámský stát není muslimský? Ale je, nic si nemalujte. Španělská inkvisice taky byla křesťanská. To jen křesťanství je o pět set let napřed.

5 0
možnosti
RN

R26a58d52i11m 26N90o25v71á73k

10. 11. 2014 13:51

Lidi, přečtěte si ten Korán, ať nebaštíte tyhle nesmysly. 349 veršů je o násilí k bezvěrcům. Islámský stát je ten nejsprávnější islám. Tady máte ty násilné verše online a v češtině http://www.koranoislamu.cz/tema/nenavist-k-nemuslimum/

10 0
možnosti
IP

jo, ale přečtěte si ho v arabštině, jaká se používala v 7. století. O tomhle taky krásně píše Reza Aslan -- u spousty veršů nejde jen o výklad, ale taky o překlad (a v případě lidí mluvících arabsky o pochopení významu starého textu). A skutečně, skutečně doporučuju: Reza Aslan, No god but God. Bohužel se zdá, že to zatím nikdo nepřeložil do češtiny, aspoň to nemůžu nikde najít. (Není se čemu divit, byla by to skutečně, skutečně těžká práce, se všemi citáty a odkazy a tak.)

0 3
možnosti
ZH

Normálně Ivu Pekárkovou nečtu, protože je to ztráta času, ale byla jsem zvědavá, jestli bude papouškovat islámskou takíju a politicko-korektní multikulturní nesmysly. Nezklamala. Islám je jen jeden a protože je dualistický, tak Islámský stát provozuje ryzí islám, stejně jako Saudská Arabie.

5 1
možnosti
Foto

Islam, stejne jako zbyla dve tzv. Abrahamovska nabozenstvi, rozhodne neni jeden. A problem je, ze predstavitele dvou hlavnich vetvi si mysli, ze oni jsou ti jedini puvodni. Coz je take jeden z duvodu, proc Zapad chce zabranit Iranu ve vyvoji jadernych zbrani nebot ve chvili, kdy by je mel Iran, tak by se o jejich ziskani zacala velmi dusledne zajimat Saudska Arabie nebo Iran je jeden z jejich uhlavnich nepratel.[>-]

4 0
možnosti
Foto

Ve skutečnosti je to naopak. IS se chová jako vzor všech muslimů, Mohamed. Nedělá nic víc a nic míň, jen užívá moderní zbraně. IS je 100% islám.

16 0
možnosti
Foto

Kéž byste měla pravdu. :-)

4 0
možnosti
KC

Tvrzení osvícené století pro naši současnost a označení tvora, který páchá takové neřády - Homo sapiens - Člověk moudrý - se zdají být značně jednostranné. Západ vymírá, islám tone v krvi a s tím osvíceným věkem je to také dost nadsazené, když 60 % lidí je negramotných.

0 0
možnosti
Foto

Milá autorko, takže Mohamed neměl nic společného s islámem?

11 0
možnosti

Nechápu otázku. Paní Pekárková někde tvrdí, že ne?

2 1
možnosti
JS

Nic nového pod sluncem.Taková byla lidská civilizace vždycky.Viz inkvizice,zvěrstva nacistů,zvěrstva komunistů,vyvraždování indiánů.Caesar v galské válce.Excesy se táhnou celou lidskou civilizací.Bylo snad utloukání motykou v Kambodži lidštější, než podřezávání krků v Iráku?

7 2
možnosti
JK

J35a53n 29K92o72z44á53k

10. 11. 2014 9:31

Až vám budou podřezávat děti, také řeknete: nic nového pod sluncem.

4 1
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com