Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Paní Pekárková, já znám zase několik dopravních policistů... A teď si představte, kdyby toho kluka nezastavili, sjel by z dálnice a ve své zpovykanosti by si třeba nevšiml, že vjel do vesnice a smetl tam dítě, nebo maminku s kočárkem. To by zase bylo keců, jak je naše policie neschopná....  A představte si, že v ohrožení není jen ten, kdo uniká, ale i jiní lidé a mimochodem i příslušníci policie. Kupodivu to jsou lidé, kteří mají také ženy, děti a tak dále... Mimochodem je jedno takové pravidlo, které normální lidé respektují. Když je staví policie, tak prostě zastaví. Kluka je mi líto, bohužel za svoji hloupost a frajeřinu zaplatil životem. Budiž to varováním pro všechny ostatní.

15 3
možnosti
VS

Jeste horis by bylo, kdyby po prejeti matky s kocarkem dostat smyk a vletel do skolky, kterou by vybuchem zcela zdemoloval a zlikvidoval by tak celou generaci jedne vsi!

3 9
možnosti

Koukám na  svoje minusy, tak mně napadlo, že by bylo dobré uvádět při diskusi

na dopravní témata počet destiletí vlastních řidičských zkušeností  a svoje miliony najetých liolmetrů. Samozřejmě nemyslím virtuální. To kvůli relevanci příspěvků.

Počítačová hra a reálný provoz jsou totiž naprosto odlišné věci;-D

7 1
možnosti

Myslitelka Pekárková zase nepřekvapila. V tomto konkrétním případě, možna, bylo lepší  akci odtroubit. Obecně ale na represi v terénu nelze  rezignovat z důvodu, že by se mohlo něco stát a tak to raděj vyřešíme později z kanceláře.  Týmy kvalifikovaných detektivů a státní zástupce  musí věnovat týdny své práce  jiným záležitostem než je usvědčení neukázněného adolescenta a  souboj s jeho právníky.  Myslitelka také zcela pominula sílu propagačního videa, které by hradina  dal okamžitě na web, aby se pochlubil jak vycvičil policajty a kolik dalších hrdinů by ho rychle následovalo.

Při svých životních zkušenostech a intelgenci by mysliteka Pekárková měla vědět, že špatné věci se v životě nevyhnutelně stávají a že mnoha  divochům je souzenu zemřít v mládí. Uvolněním státní represe se  a následnou anarchií se počet mrtvých mladílů nesníží ale naopak zvýší. 

Osobně  také nejsem potěšen žádnou silniční kontrolou, ale akceptuji ji jako nutné zlo pro udržení  minimální kultury na silnicích. A pokud se bude akceptovat ujíždění před kontrolou, aby se náhodou někomu nic nestalo, tak pak je lepší  omezit činnost policie  na  pouhé sepisování následků nehod. Kontrole by totiž zastavil jen ten, kdo by si byl zcela jist, že má vše  OK a  zároveň nikam nespěchá.

21 5
možnosti
JS

Tato celá diskuze mne fascinuje. Položme si otázku jak by by dopadl řidič, který by nerespektoval policii v zavedených demokraciích např. v Německu, či Rakousku? Asi bychom se divili razatnosti řešení.

19 2
možnosti
Foto

Policie nehonila toho hocha "jen pro podezření, že nemá k jízdě oprávnění", ale posléze asi hlavně proto, že ujížděl místy až 250 km/h. Nechat ho ujíždět jen proto, že by mohl zpanikařit a někoho zabít, by bylo vážnou chybou. Jednak už smrtelným nebezpečím v tu chvíli byl a jednak pokud by lehce unikl, neměl by zábrany nejen svůj čin kdykoli zopakovat a - vzhledem k jeho internetové popularitě - by byl v jistých kruzích ještě "hrdinou" inspirujícího k nápodobě. Byl nezletilý a ještě plně nezodpovídal za svoje jednání. Za jeho smrt, vážné zranění cizího člověka a za hmotnou škodu můžou hlavně jeho rodiče, kteří zanedbali výchovu i povinný dohled. Přes ztrátu, kterou utrpěli, považuju za správný, že nejspíš škodu budou muset nahradit, a pokud ten zraněný bude mít trvalý následky, budou nejspíš platit i doživotní rentu.

27 4
možnosti
Foto

Ano, já s tímhle tvrzením nemá nijak výrazně problém. Ale mám problém s tím, JAK policie dosáhla svého ... zatím se zdá, že prostě nastavila civilní auta s jejich posádkami ...

7 20
možnosti
ZM

trochu jiný úhel pohledu.... mladý kluk, který doma nevezme audi, ale třebas pistoli.... ten s audi to vzal na dálnici, ten s pistolí to vezme do centra a tam se s ní mezi lidma bude předvádět..... prostě existují psaná i nepsaná pravidla, které většina lidí (ano, někteří se skřípěním zubů..) dodržují....

18 1
možnosti
Foto

Dobře. To je hezká analogická situace. Tedy...bylo by dobré to centrum se snažit evakuovat ... anebo tam zahustíme prostor tak, aby při střelně došlo k větším škodám? Autorka nerozporuje nutnost zásahu ... ani to, že se vlastně nic nestalo...stalo se. Zásah byl nutný. Otázka zní, zda přesně takový, jak to zatím vypadá, že se stalo ...

2 14
možnosti
IF

Dovolím si citovat příspěvek z diskuze na D-F:

.

Co z toho plyne? Že když vás zastaví policista a bude mít divné požadavky jako "natočte auto víc doprava, doleva" tak šlápněte na plyn a ujeďte, proč? Policista z největší pravděpodobností chce využít vaše auto jako bariéru aby někoho "bezpečně zastavil". Bezpečné pro policistu? Určitě. Bezpečné pro vás? Nikoli. GIBS vše už podruhé, co pamatuju, věc posvětil jako "ÓKÁ"

6 16
možnosti
VS

To doupe sociopatu je vskutku bizarni thinktank!

10 6
možnosti
PB

Až vám ukradnou auto  a někde rozřežou nebo unesou dítě a policajti řeknou neměli jsme podezření, když nezastavil, bude článek a nezájmu. Policie má pro dané situace zcela přesně dané postupy a ty drží.

26 1
možnosti
Foto

M61i57l63a17n 74K51a94s71l

2. 3. 2013 19:12

sedmnáctletý blázen řítící se šílenou rychlostí (podle svědků) je obecné ohrožení a JE NUTNO ZASÁHNOUT

16 2
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com