Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

V57i17l74é49m 79K53o63s

4. 3. 2013 9:06

Skvělý blog. Většina lidí se bohužel na problematiku dívá optikou totality. Neposlechl policii = zaslouží si smrt. Já bych to viděl spíše pragmaticky a myslím si, že zastavení vozidla nemá pro společnost takovou cenu, aby kvůli tomu policie při bláznivých honičkách ala Kobra 11 ohrožovala desítky nicnetušících kolemjdoucích a kolemjedoucích. Nechtěl bych se dostat do situace, kdy mě nějaké šílené dítě nebo policista sejme svým vozem. Jsou i případy, kdy policie na ujíždějící auto střílí. To už je jak z divokého západu a pro mě je to naprosto nepřijatelné. Opravdu je to v době, kdy jsou kamery na každém kroku a policie má mnoho helikoptér a jiné drahé techniky nutné nebo jde z větší části o zpestřování policejní práce a hraní si na akční hrdiny v realitě?

3 13
možnosti
FE

Honění zločinců není tak důležité, jako jejich zastavení. Policie má chránit občany před zločinci.

10 2
možnosti
PS

P97e81t73r 11S40o98k70o98l

3. 3. 2013 23:19

Je mi naprosto ukradené jak si to dopravní policisté udělají, jestli budou blázna honit, nebo nebudou, nebo se včas stáhnou, nebo ho rozšmelcují o zátaras.... absolutně ukradené, jediné co mne zajímá jsou výsledky. Primárním cílem je nula ztrát na životech a zdraví civilistů, což tedy nejen, že nedokázali splnit, ale naopak ještě využili, zneužili a ohrozili další osoby. Když jde o životy lidí, tak se nehraje na nějaké "snaha byla".... důležité jsou jen výsledky a výsledkem je jeden mrtvý viník a zmrzačený civilista. Okecávat co se mohlo a nemohlo udělat to se dá tisíckrát, ale výsledky nikdo okecat nedokáže. Byl to průšvih a tečka. Mohl být větší a nemusel být žádný, stačilo se správně/špatně rozhodnout.

5 13
možnosti
JJ

Výsledky vám ale v takovémto případě nikdo zaručit nemůže.

8 0
možnosti
TZ

Mladík to po..lal a policie to dorazila..

Vcelku bych se vsadil, že kdyby otec nic nehlásil policii, tak se nekonala honička a audina by právě odpočívala v garáži.

Osobně si myslím, že policie více dbát na bezpečí ostatních a když neměl rozum on, měli ho mít policisté.

3 11
možnosti
JJ

A jak byste, vy sázkaři, poznali, kdo sázku vyhrál a kdo prohrál?

8 1
možnosti
PN

Mezi USA a ČR je rozdíl. V USA mají precedenční rozhodnutí, že policista musí řidiče "ulovit", takže pokud řidič ujede tak je z toho navždy venku. Tam totiž ještě platí presumpce neviny a vinu musí policisté dokázat. V zdegenerovaných Evropských státech si ho klidně můžou ulovit později, takže u nás byla ta honička (na rozdíl od honiček v LA) zbytečná.

0 13
možnosti
MB

"Z toho, co vím, mi ale připadá, že nebyla šance nehodě předejít. On se choval za volantem agresivně a auto nezvládl, což je problém řady mladých řidičů. Policisté nemohli předpokládat, jak se bude za volantem chovat. Navíc nemuseli mít ani přesné informace, zda vůz skutečně řídí syn majitele. Byla to skutečně nečekaná situace. Takže se závěrem inspekce, že policisté v případě nijak nepochybili, souhlasíte? Ano. Myslím, že policisté neměli šanci postupovat jinak a chovali se podle předpisů."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/expert-hodnoti-nehodu-sedmnactileteho-mladika-na-dalnici-d1-pou-/krimi.aspx?c=A130303_134142_krimi_jav

16 0
možnosti
PO

Předpokládat to mohli a dokonce měli od chvíle, kdy jim dotyčný bez skurpulí zezadu narazil do Passata který se ho snažil po předjetí zpomalit.

0 5
možnosti
PS

Paní Pekárková. Dostal příkaz k zastavení. To se musí respektovat v Americe,Rakousku, Německu a všude jinde. Co by jste psala, kdyby pozabíjel hafo nevinných občanů. Podle vás by pak policie nezasáhla účinně a včas. Po bitvě je totiž každý generál.

22 0
možnosti
TZ

Jneže nezastavil a pak už jen policie přilévala benzín do ohně.

4 11
možnosti
JV

J33i19ř18í 44V50o57j73t43a

3. 3. 2013 18:23

Byl to normální zpovykanej hajzlík Rv

14 0
možnosti

Policie je musí honit kvůli prevenci. Jinak podobní lidé začnou kašlat na pravidla a vždy policii ujedou. Budou vědět že je policie nebude honit pokud při ujíždění pojedou dostatečně nebezpečně, takže ztratí zábrany. Sice se nezabije jeden člověk za rok při policejní honičce, ale umře jich 50 za rok díky ožralých klukům kteří vědí že se na ně pravidla nevztahují. A samozřejmě, obvykle nezemře viník který jede v silném autě za volantem, ale ti kolem něj.

23 3
možnosti
JV

J73o71s85e86f 90V71a77l31a

3. 3. 2013 17:28

neda mi to a musim se ozvat. Schvalne nebudu hodnoti praci Policie CR a budu jenom komentovat to, co mi dorazi do pocitace prefiltrovane vsemi moznymi zpravodajskymi servery: ono nad praci policie ( v USA nebo treba v Nemecku) je cim dal vetsi kontrola, nedavno byl suspendovan sef policie v bavorskem rosenheimu, ze se ohnal po ozralem nezletilem, ktery mu hrube nadaval a plival na nej. To je podle mne presna definice soucasneho stavu spolecnosti - policie ztraci respekt kvuli tomu, ze se soucasna spolecnost nedokaze zasadit o to, aby byla pravidla spolecnosti a jeji zakony OPRAVDU respektovany. Proste plivnu-li na policistu, pak halt mne taky neco ceka a nez se se mi jeste policista bude omlouvat, ze se na mne za to zle podival. Pokud se nepodridim prikazu policie k zastaveni nebo kontrole dokladu, musi mit policie pravo a povinnost dle okolnosti mne zastavit. "dle okolnosti" je ale siroky pojem, ale dokazu si predstavit, ze pokud nejake auto nezasatavi u dopravni kontroly, je posadka v silne podezreni ze spachani trestneho cinu. Pokud podezrely vedome pred policii ujizdi, musi mit policie pravo dotycneho zastavit i treba za cenu jeho zivota.  Samozrejme je jasne, ze strilet v plne obsazenem divadle je nesmysl, Howg !

20 3
možnosti
RH

Většina lidí nemá ani tak problém s "zastavením třeba i za cenu jeho života". S čím mám konkrétně já problém je, že ho chce zastavit za cenu riskování mého majetku, mého zdraví popř. i mého života: tedy přesně to, co udělali: zastavit dopravu, udělat "špunt", a doufat že řidič zastaví. Nezastavil, našil to do nich. Neudělat špunt, lidi mohli normálně uhnout do pravého a nechat ho jet.

3 10
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com