Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Letos jsem slyšela pouhé dvě koledy a to z rozhlasu v překrásném podání dvou operních zpěvaček, matky a dcery. V naší samošce na rohu vánoční písně nehrají, stejně jako v malých obchodech, ve kterých jsem bez front a tlačenic pořídila všechny vánoční dárky. Dokonce jsem na svých cestách městem neviděla ani jednoho Santa Klause, takže se můžu těšit na Vánoce s neviditelným Ježíškem, kdy si u stromečku zazpíváme, rozkrojíme jablka a pustíme lodičky z ořechových skořápek. U nás se pořád dá komerci a předvánočnímu běsnění vyhnout.

2 1
možnosti
IP

Jé, a kde bydlíte? Můžu se tam vždycky koncem října na chvíli přestěhovat?

Připomněla jste mi dávný politický vtípek, snad nevadí, když se o něj podělím s případnými čtenáři. Kandidát na členství v KSČ, původem z vesnice Rybníku v jižních Čechách, přijde na pohovor a předseda komise ho zkouší: "Kdy byla VŘSR?" Kandidát neví. "Kdo to byl V. I. Lenin?" Kandidát neví. "Kde se konal XIX. sjezd KSČ?" Kandidát neví. Předseda ho vyhodí, ale ještě se ho zeptá: "Odkud jste říkal, že jste?" "Z Rybníku." Když za kandidátem zapadnou dveře, předseda zasněně povzdechne: "Teda v tom Rybníku, tam musí bejt krásně!"

5 0
možnosti
JM

J74i28ř86í 19M78a93c91e36k

20. 12. 2012 10:32

Pěkně napsáno. Bohužel, i našim supermarketům se úspěšně daří to, o co se bolševik 40 let marně pokoušel - znechutit nám české koledy.

3 2
možnosti
JD

J38a82n 82D70r78t47i63n77a

20. 12. 2012 13:14

To jste taková srágora že Vám nějaký supermarket může něco znechutit - jak budete probůh žít když (což Vám samozřejmě nepřeji) se dostanete do nějakých skutečných problémů. Co se to stalo s naší společností když chlap brečí že má nějaké bebíčko od supermarketu ....

2 1
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com