Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Nějak jsem nepochopil, v čem je zmíněný průzkum objevný. Zásadním problémem je otázka, co si myslí Bůh. Podle mne může hluboce věřící člověk odpovědět pouze tolik, že to nikdy zcela přesně vědět nemůže, nicméně samozřejmě může citovat určité fráze z bible či katechismu, tedy věrouky. Pak je to analogické situaci, kdy by se pan vědec takto ptal zkušených právníků, co si myslí o tom myslí zákon. Za předpokladu, že se nejedná o advokáta, který se snaží zákon obcházet, ale o člověka, který se názorově se zákonem ztotožňuje, došel by asi k podobným výsledkům.

Pan vědec zřejmě přece jen poněkud neobjektivně předpokládal, že věřící člověk je online napojen na Boha, který skrze něj mluví. Pak by tento výzkum sice tak jako tak nic nevyvrátil (duchovní a materiální těžko směšovat), ale měli bychom to být my, křesťané, kteří by to měli vyvrátit.

1 3
možnosti
PS

P49a30v39e98l 82S22y89c78h55a

28. 11. 2012 9:42

Ano, může citovat a říct že tomu nerozumí:) 

Jakýkoliv výklad je jen výklad a přísluši vykladateli...

2 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com