Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pickup Anddropoff

19. 8. 2011 18:53
Mate pravdu a take stesti, ze jste, kdo jste

Jinak by vas nazor byl presunut kamsi do Hyde Park. Kdo tohle napise do diskuse, je vetsinou smazan nebo rovnou zabanovan. Samozrejme Idnes opet napsala clanek, ve kterem mluvi o rumunske rodine. O jake, to uz radeji vynechava a fotky tez nejsou.

Uz by bylo nacase pojmenovavat veci pravym jmenem. Cesti politici a media si z nejakeho duvodu mysli, ze kdyz zakryji fakt, kdo to vlastne udelal a kdo ma kolik procent kriminality, tak bude mezi lidmi vetsi smir ci co. Jenze kdyz pak vyjde najevo pravda, lidi to nastve vetsinou jeste vic.

Pani High si uzila svoje. Zdemolovany dum a znicene veci, 30 let v tom domu, vzpominky, pamatky, osobni veci, vse vymazano kvuli rodince cikanu (ano, mile deti, ti lidi byli cikani a Britove o nich tak mluvi i pisou). Nejhorsi je, ze uniknou trestu, myslite si, ze je deportuji? Coze, hodni Britove? A pokud ano, tak to bude pripad toho, ze vyhodite nekoho dvermi a oni vlezou oknem.

5 0
možnosti
AP

talpa

19. 8. 2011 18:18
plne souhlasim

skvely nazor, snizovat pravidla pro jakoukoliv mensinu je kontraproduktivni a nikam to nevede

3 0
možnosti
PN

burden

19. 8. 2011 18:11
vzpomínám

Když bylo pro české R v módě cestovat do Británie, jedna z žen onoho etnika potřebovala nějaké léky. Když se dozvěděla, že se platí, chtěla je zadarmo neb neměla peníze. Jak to komentovala britská lékárnice, "Snažila se mne přesvědčit, že je zcela nemajetná a přitom měla na sobě více zlata než Tutanchanón".

;-D

8 0
možnosti
PD

DolevaP

19. 8. 2011 18:22
Re: vzpomínám

;-D

0 0
možnosti
N

notordluhousek

19. 8. 2011 17:34
vite v cem je problem

ze pro romy se vyzaduji prisnejsi tresty. ze u romu se musi zminovat narodnost u trestnych cinu atd. teda podle tech co nejvice krici. tohle je prave rasismus

nikdo neprosazuje to aby romove za sve ciny nebyli trestani, jedine co lide prosazuji at jsou trestani za to co opravdu spachali a ne pro nejakou rovnost s nejakymi jinymi pripady neromu. proste podle paragrafu ne revu luzy.

2 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

19. 8. 2011 16:19
Dyžgrymynácija

0 0
možnosti
JM

hriva5

19. 8. 2011 15:37
...

Poslyšte, neustále poslouchám, jak ta valná většina Romů je super, jak nejsou všichni stejní atd atd. Je to hloupost. Už to, že každý má potřebu tento fakt zdůraznit vypovídá o něčem jiném. Dám příklad. Představte si, že s někým budete mluvit o autech. Zcela jistě mu nebudete v každé druhé větě říkat, že nejsou jen zelené vozy, že jsou i červené. Prostě předpokládáte, že je to notorieta, že každý tento fakt ví a zná. Jistě, pokud na 500000 zelených vozů připadne jedno červené, určitě tento fakt zdůrazníte. A právě tak je tomu i s Romy. Pokud by těch slušných a pracovitých bylo víc, než je jen pouhá statistická odchylka, nebudete mít potřebu slušnost některých zdůrazňovat.  Přeji krásný den:-)

8 0
možnosti
PH

petrph

19. 8. 2011 15:34
ještě dobře

Že je v britských médích neoznačili jako "rumunské Čechy". Jako příchozí z Čech" je vnímala západní veřejnost za středověku a ještě na počátku minulého století.Viz A.C.Doyle a Holmesův případ "Skandál v Čechách",kde popisuje "dědičného českého krále", takto

"Oblečen byl bohatě, avšak s takovou nákladností, že by se v Anglii pokládala téměř za nevkus. Rukávy a přednice dvojřadového kabátce měl zdobené těžkými pásy astrachánu a přes rameno přehozenu temně modrou pláštěnku, lemovanou ohnivě rudým hedvábím a zapnutou u krku broží z jediného oslnivě zářícího berylu. Dojem barbarského přepychu, který vyzařoval z celého jeho zjevu, dovršovaly vysoké boty sahající mu až do půli stehen a nahoře lemované hustou hnědou kožešinou. V ruce měl klobouk se širokou krempou ."... popis odpovídající cikánskému baronu

3 0
možnosti
MP

Martin V2

19. 8. 2011 14:55
Malá nepřesnost

Jen taková drobnost, nemusíte se bát, že by tahle jedna rodina nějak pokazila cikánům pověst, podobných situací tam nastalo více. Takže ta jedna, asi nejkřiklavější, tu pověst nepokazí.

Ono se ne nadarmo říká, že v první vlně je tam dost brali jako sobě rovné, protože jsou skoro bílí, později pochopili, co jsou ti lidé zač.

3 0
možnosti

lost

19. 8. 2011 14:28
milá Ivo, je to jedno s druhým

developeři a realitáři nyní našli skvělé místo na úklid chudiny v Čechách, muj milovaný kraj - Šluknovsko (čundry Ti líčim), no a je jasný, že v tichém kraji začal narůstat stres a kriminalia, a kdo vysvětlí developerům, že koncentrovat chudimu na jedno místo je stejný jako schraňovat ledek amonný ve množství větším než malém . Jinak už mám na skládačce zpětné zrcátko nainst. na pravé straně :-)V

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com