Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mira7788

28. 4. 2011 9:45
ja jen nechapu

proc se to vysila v cechach a jsou o tom dokumenty v televizi jako by nebyly zajimavejsi veci. nejlepsi dokument za rok 2008 daji v 1 v noci a pres den bezi wiliam a kate.

0 0
možnosti
P

polpot1

28. 4. 2011 9:40
Třeštění....

ale jinak monarchy nepotřebuji mám jiné starosti jen škoda těch financí,které určitě má královské zřízení někde jinde využít?:-)

0 0
možnosti
C

Camino.

30. 4. 2011 19:30
Re: Třeštění....

Summit stal Kanadu mnohem vice, bylo to vetsi tresteni:

http://www.france24.com/.../20100624-canada-polarized-cost-g8-g20-summitsRv

0 0
možnosti
IH

misaviki

28. 4. 2011 8:19
.

Mě připadá zodpovědné a fajn, že vás úřady informují, co se bude dít a jak to bude s dopravou. Je lépe být připraven a vědět co a jak.

0 0
možnosti
V

Viki007

3. 5. 2011 11:38
Re: .

ano, to mě zaujalo nejvíc, páč to by se u nás nemohlo stát. Vrcholem činnosti místní správy je oznámení o blokovém čištění ulic a i to zřejmě zařizuje firma, která čištění provádí.

0 0
možnosti

LenkaW

28. 4. 2011 4:23
Díky za pěkný článek

Jsem ráda, že pro změnu zase někdo monarchii nekritizuje, ale střízlivě konstatuje její přednosti. Jenom pro doplnění - o zrušení monarchie v UK sice občas někdo něco řekne, ale pokud se nestane nějaká hodně zásadní změna, tak to reálně nehrozí. Na to je to příliš pevní součást britské identity.

A podpora monarchie i v posledních letech roste; podle nějakého průzkumu by teď bylo pro republiku jen 13 % lidí - zajímavé je, že přesně stejná je podpora obnovení monarchie v Německu, viz http://www.promonarchii.cz/index.php/novinky/aktuality/247-britti-republikani-se-neobejdou-bez-pomoci-ze-zahranii

Lidi často kritizují monarchii a říkají, že to jsou nezasloužená privilegia. Ale podívejte se na to, jaké zásluhy jsou za popularitou volených politiků. Není něco krásného na tom, že v monarchii se v nejvyšší funkci může objevit i člověk neoplývající kariérismem, oportunismem a ostrými lokty, který by jinak neměl šanci se v politice prosadit. Podívejte se na film Králova řeč, krásně to ukazuje!

0 0
možnosti
FK

manilaman

28. 4. 2011 2:48
Clanek je napsany moc hezky

ale je zameren na oslavu monarchie, ne, neni to propagace, ale kritika monarchu Anglie v nem neni. Budiz, vec nazoru. Nechci byt moc neslusny, jen se ptam ze jak se clovek muze stat monarchem? Narodi se do rodiny, nebo ho pasuji na neco vyssiho? At je to, jak je to, je to jenom povysovani jednoho cloveka na druhym. Nechci se smirit s tim, ze jsem mene hodnotny obcan, nez jiny. Jsme si rovni. Ano, mozna znim moc liberalne, ale pred smrti se treseme kazdy, na zachode mame hnede zbytky kazdy, koupat se musime, nebot bychom za par hodim smrdeli, strihat vlasy, nechty, vse delame stejne, at jsme Cesi, nebo Indiani, nebo Anglicane. takze cela monarchie je pouhe divadelko a zneuzivani tech, kteri je obivuji. ja bohuzel ne. Rad bych, ale nejde mi to.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

29. 4. 2011 7:10
Re: Clanek je napsany moc hezky

Nechci Vás kritizovat, ale asi jste nemocný. Jestli pár hodin po koupání smrdíte, není s Vámi něco v pořádku.

0 0
možnosti
JB

monthy70

27. 4. 2011 22:55
Monarchie má něco do sebe

a tatíček Masaryk udělal chybu, že nám jí zrušil. Docela rád bych byl poddaný Jeho Veličenstva. Ale zjišťuju, že stárnu, protože si dobře pamatuju, když si Charles bral Dianu....

0 0
možnosti
N

neznalek_na_mesici

28. 4. 2011 8:15
Re: Monarchie má něco do sebe

Taticek Masaryk nemel moc na vyber, pokud chtel samostatne Cesko(slovensko). Mnohem vice skody napachalo vyhnani Nemcu, slechty, prumyslniku, zkratka nepratel proletariatu, po 2. valce.

0 0
možnosti
MN

Crowax

27. 4. 2011 21:20
Pěkně napsáno

V první chvíli jsem podle nadpisu (dobře zvoleno, zaujal), měl dojem, že někdo zase kritizuje něco, o čem nemá páru. Ale naopak, pěkně napsaný objektivní názor. Co je pro mě nepochopitelného je současná mediální masáž u nás, ale je to tím, že okurková sezóna už trvá pár let, zpravodajství zachraňuje jen sekce "hyena", která střídá působiště dle živelných katastrof. A z politiky je na blití snad všem, v neposlední řadě tu máme multikulti doutnák, který nikdo nehasí, jen se zapalují další konce.

Konstituční monarchie má panovníka v podstatě za figurku, ale je to pěkné, úcta k tradici a kultivované vystupovaní, to nám chybí už několik stovek let, viz náš kleptoman. Ale zase reprezentuje republiku pěkně, jasný příklad, že u nás politik=zloděj.

Anglie si drží panovníka, aby si měli koho vážit, mají úctu k tradici, mohou být hrdi na svou historii. Nám nezbývá než závidět.

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

27. 4. 2011 21:05
Ale..jenom dukaz love/hate vztahu

Britove desne brblaji (muj dojem) proti monarchii, ale kdyz se neco deje, kralovniny narozky nebo svatby, tak se roznezni a vzdychaji.  Jinak hezky clanek a posilam moc pozdravu;-)

0 0
možnosti
NOTB

number of the beast

27. 4. 2011 20:48
dekuji za vyborny clanek

ziju v Sussexu, kde nas pripravy na svatbu neomezuji jako lidi v Londyne a neotravuji nam zivot. souhlasim s tim, ze britove si kralovske rodiny skutecne ceni. podle meho nazoru, dokud bude Briranii vladnout kralovna (ci po ni kral), bude se platit librami a jezdit vlevo, bude se tu zit dobre.R^

0 0
možnosti
H

horak29

27. 4. 2011 20:28
karma

a těch pode mnou si nevšímejte - žije tam z nich někdo?? ale rozuměj tomu všichni že jo.... monarchie je podle mne super v GB..a čím déle tím lépe.. oproti tomu co se děje tady..A. doufám že budete psát častěji, chyběla jste mi....hodně štěstí a úspěchů, ať jste kdekoli.. totéž i pro K.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com