Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

theofil.bentley

7. 8. 2008 2:04
Bych teda byl vopatrnej..

ono nam humanistickym (a taky zpohodlnelym) evropanum moc jistot nezustalo, ne ze bychom si tedy za to nemohli sami ;-), tak se nedivte ze jsme takovy rozharani a bojime se toho vzteklyho coklika euthanasie vypustit ze retezu... je si to vazne nedokazu v praxi predstavit...  zatim jeste verim ze je treba "rvat se dokud to de", ovsem co bude za par let, kdo vi?

0 0
možnosti
M

mi..

6. 8. 2008 20:29
souhlas

souhlasim s pani pekarkovou.

v zapadnim svete jsme dospeli do stadia, kdy lidskej zivot musi bejt zachranenej za kazdou cenu. je to stejny, jako kdyz se zachrani nenarozeny dite, ktery by za normalnich okolnosti umrelo, takhle prezije, ale casto zije s nasledkama.

vysledkem je, ze smrt je naprosty tabu, a situace, s kterou neumime dealovat.

jeste bych dodala, ze je to samozrejme cely hrozne kontroverzni, protoze kdo rozhodne, koho jeste zachranime a koho ne.

0 0
možnosti
JV

janavol62

9. 8. 2008 0:17
Re: souhlas

Taky souhlasím a vím o čem mluvím. Před 20ti lety sestra přehlédla že mé dítě po císařském řezu mezi ostatními houskami nedýchá. Pracně ho rozdýhali ale už mělo nevratně poškozený mozek. Výsledek? Těžké mentální postižení, 20ti leté dítě s rozumem 2 letého kojence. Manžel mně opustil, rodina nepomohla a co dál? Umíte si představit těch 20 let? Já si představuju jak by mohly vypadat kdyby... (PS svého syna mám ráda ale jinak. Může mě to někdo mít za zlé?)

0 0
možnosti
JM

Hucul

6. 8. 2008 20:28
Odpovedi jsou jasne.

Na prvni otazku bych Vam rekla, ze to bych videla, az to nastane a na druhou logicky, ze lide by meli mit volbu.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

7. 8. 2008 0:09
Re: Odpovedi jsou jasne.

Problém je, že tu volbu často nemaj. Odmítnou přijímat potravu (pro ně jedna z mála možností, jak dobrovolně odejít), dostanou infuze. Život se udržuje za každou cenu, i uměle. A největší paradox je, že jediný život, který je dovoleno zabít, jsou nenarozené děti. (Upozorňuju, že nejsem odpůrce interupcí.)

0 0
možnosti
D

dnb

6. 8. 2008 19:46
ušukám se,

ušukám se, ušukám se, ušukám se, ušukám se, děkuji, že sem můžu psát i takové věty nebo podobné, nebo i jiná netradiční slova ;-D

0 0
možnosti

meduzka555

6. 8. 2008 19:06
proto

já řikám, že některý odvětví medicíny slouží k prodlužování utrpení...

0 0
možnosti
P

papaveria

6. 8. 2008 18:20
eutanázie

Souhlasím s eutanázií. A klidně může být ve formě ampulky s kyanidem. Nebo pipule s nějakým jiným účinným jedem. 

A co se týče šoustání....hmmm....pro mne raději tu chemii.:-)

0 0
možnosti
IW

indra wostrá

6. 8. 2008 17:29
souhlasím

člověk by měl mít právo umřít.

stávající systém je vrchol pokrytectví a prospívá tak akorát tomu, že stát může vytvářet "hurá" statistiky "prodloužili jsme dobu života o 3 roky a už jsme 15. v evropě"

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

6. 8. 2008 17:43
Re: souhlasím

Když chce někdo umřít ať umře. Má na to právo. Ale ať po nikom dalším nechce asistenci. Na to právo nemá a je to tak dobře.

0 0
možnosti

Quazi

6. 8. 2008 14:56
já taky

Já bych se v 75 letech taky ráda usouložila, jen se trochu bojím, že neseženu nikoho, kdo by mi byl v tomhle ohledu nápomocný. Proto se přikláním k  variantě "smrtící robertek". Vydával se by se výhradně na předpis geriatra.

Pevně též doufám, že mě konečně v 75 letech sex zase začne bavit...

0 0
možnosti
J

Jack777

6. 8. 2008 10:01
...

Člověk by měl právo umřít když chce. Dnešní společnost je v tomhle směru hrozně sparchantělá.

 

No v sedmdesáti bych se taky rád ušu..., myslím, že si vždy něco dám z důchodu stranou na nějakou pěknou mladou šlápotinu, budu to natáčet na video a prodávat perverzákům na internetu :-). Chudák holka :-))

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com