Diskuse

Hrozí „nám Polákům“ v Anglii nebezpečí?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Británii jsem žila poměrně dlouhý čas, je to už pět let, co jsem zpátky, nicméně vím, že lidé z Polska tam již v tu dobu nebyli příliž v oblibě. Nezacházelo to však ještě tak daleko. V případě, že jsem však řekla, že pocházím z České Republiky, nesetkala jsem se s žádnou negativní odezvou, právě naopak spíše se zájmem v pozitivním smyslu slova. Nedá se nic dělat, situace se značně změnila a je taková, jaká je....

2 1
možnosti

J85a65r27a 67R21a37n93k

10. 9. 2016 1:37

Zajimave, pani Tulkova, neni to tak dlouho, kdy zde byl clanek o "Ceskach", ktere sly do vezeni, protoze mely na uctu "fake" snatky s Pakistanci:-)

0 3
možnosti
Foto

No, ve Švédsku to bylo s Čechy jednodušší nejenom kvůli širšímu povědomí o Češích, nota bene Polácích, la také že, v 60.letech dostalo několik desítek českých lékařů povolení tam pracovat a výtečně se zařadili a emigrace po 68. roce, několik stovek, byla většinou vysokoškolsky nebo odborně vzdělaná a bez problému se integrovala. Poláci měli často možnost se vracet zpět do Polska, což spolu přinášelo určité problémy a tak ten pohled na ně byl trochu jiný. Koncem 70. let a dál vzalo trpně Švédsko několik stovek tzv. "boat people", tedy jižní Vietnamce, kteří za neskutečných štrapací se dostali do Evropy. Oproti vlně z Libanonu, nad kterými se švédský kryptomarxisitický tisk rozplýval a kteří se do práce nehrnuli a spoléhali na státní pomoc, brali Vietnamci vše. Znal jsem jednoho, co šel svářet ač měl několik dioptrií, ale řada z nich brzy narazila u odborů, protože ztrhávali pracovní normy. Navíc nebyli oblíbení u švédské "kavárny", protože nebyli ti správní Vietnamci, za které se demonstrovalo proti USA.

3 0
možnosti

NENI TO MOC DAVNO co jsem vam psal do diskuze, ze Britove jsou ti sami "rasiste" jako Cesi, vadi jim jine chovani a ztrata sve - britske - identity. A ze kdyz se napijou, tak z nich vyleze "Cech", cili maji stejne nazory. Vy jste mi odporovala a stale jste psala clanky na tema - Cesi, berte si od Britu vzor.

A ted to sama vidite. A o muslimech mai STEJNY nazor jako Cesi, akorat je to stale na verejnosti neprijatelne to rikat, tak to slizavaji vice Polaci

4 0
možnosti

Ale to jsou i Američané a Kanaďané.

Žil jsem mezi nimi dost dlouho, abych věděl, že na veřejnosti jsou tolerance sama a doma vedou dost nekorektní řeči.

Jenomže společenské klima to vyžaduje a vede k tomu, že něco jiného si lidé myslí a odlišně se chovají na veřejnosti

3 0
možnosti

Pro pana Maska, když se ptal kolik bylo vysokých škol ve Středověku.

Bologna, Paříž, Modena, Cambridge, Valladolid, Salamanca, Montpellier, Padova, Neapol, Toulouse, Siena, Řím, Pavia, Ferrara, Perpignan, Krakov, Heidelberg, Turin, Zadar, Pecs a to jsou jen univerzity vzniklé do roku 1400. A ne všechny.

Co se týče vysokého vzdělání, tak to bylo u každého biskupského města od 4 století. Kde se vzdělání rozdělovalo na lycea a akademie na biskupských školách. Univerzita jako taková, bylo kolegium učitelů a studentů a za druhé společné vzdělání v různých oborech.

2 0
možnosti

Ještě dodám, že i takzvaný Dům Moudrosti spravovali syrští křesťanští mniši a byli to stejní mniši, kteří překládali do arabštiny Aristotela, Platóna a vyučovali novoplationismus a v té době dokonce i díla svatého Augustina. A aby toho nebylo málo, tak východní křesťané stavěli i první mešity a paláce pro arabské vládce, protože Arabové toho nebyli schopni. Dokonce i ta mešita v Jeruzalémě je dílo křesťanských architektů, stejně jako obdivovaná Alhambra ve Španělsku a když se člověk podívá na historii islámů, tak tam nefiguruje ani jeden Arab, ale za to Peršané, Gruzínci, Chaldejci, všichni konvertité k islámu. Jednou z mála vyjimek byl Averroes , jinak ibn Rushd.

2 0
možnosti

Jo neni to sranda kdyz je clovek tercem Xenophobie.

Ja musim rict ze tady ve Statech jsem to nikdy nezazil, ale kdyz jsem bydlel v New Yorku tak kazdy druhy byl prestehovalec.

Britanie je jina zeme jine koreny.Americane si spis uvedomuji ze jejich predkove tez byly pristehovalci.

1 0
možnosti

Toho incidentu jsem si všiml stejně jako zášti Britů k Polákům. Může mi to být jedno, nejsem Polák a do Anglie už asi nikdy nepojedu, byl jsem na tam pár dní v roce 1991 a stačilo mi to. Nedávno jsem seděl v metru vedle čtveřice mladých, hodně mladých Poláků a oni křičeli na celý vagon. Byli mladí a veselí a mně to nevadilo, že jsou hluční, proč ne? Ale pokud Poláci totéž dělají v Británii, je jasné, že na sebe upozorní. Pamatuju se, že Angličani v Londýně byli dost decentní a určitě nikde nekřičeli, tedy ve dne, večery a noci jsem trávil v hotelu. Měl jsem dojem, že jen spěchají buď z práce, nebo do práce. Ještě jeden postřeh z ČR: Je tu spousta Ukrajinců, ale prakticky je neuslyšíte, nemluví nahlas. Nechtějí na sebe upozorňovat. Možná by se Poláci mohli poradit s Ukrajinci jak přežít v cizině. Mimochodem ještě větší kravál dělají většinou skupiny Němců, taky Italy není možné přehlédnout, ale nikdo je tu v Praze nebije, pokud vím.

1 0
možnosti

Takze "my Polaci" si za to muzeme vlastne sami, ale "oni muslimove" jsou v tom naprosto nevinne, jak vyplyva z vasich ostatnich clanku, je tak? Moje osobni zkusenost s Polaky je rovnez negativni, pokud bych mel tvrdit opak, pak bych musel lhat. Pokud prijedu do Britanie, stejne me budou povazovat za Polaka (stejne jako v USA budu automaticky Rus) a s tim nemuzu vubec nic udelat. Nemam to Britum za zle, ale zaroven se tim neminim trapit, protoze za to nenesu zadnou zodpovednost. Nemam duvod jakkoli zpytovat svedomi, tim spis, ze kdyz koukam na pripady trestnych cinu Cechu (nebo Slovaku) v UK, jsou to vesmes Romove, to sama jiste vite, byt verejne nepriznate. Takze nic proti sebemrskacstvi, ale zde neni na miste.

6 1
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, jak imigranti z východu využívají sociální dávky ve srovnání s Angličany. U nás říkám, že prakticky nejsou rasisté. Jednoho mladého skinheda, který o sobě prohlašoval, že je rasista, jsem přesvědčil, že není. Stačila otázka "Je ti milejší cikán, který chodí do práce a do práce chodí i jeho manželka, dětí chodí úspěšně do školy, sousedé si na něho nestěžují nekrade a ani nepobírá sociální dávky, nebo bílý, který krade, sousedé z něho mají strach a pro peníze do automatu nebo na drogy je schopen zabít." Když říkal, že takových je málo trval jsem na odpovědi na mou otázku. Potom přiznal, že cikán mu bude milejší. Souhlasil s tím, že nemá rád zloděje, darebáky a příživníky bez ohledu na barvu pleti nebo národnost. Je to podle vás rasista?

4 1
možnosti

J22a60n 22S67e14m11i37k

8. 9. 2016 14:57

podle statistik jsou konkretne polaci v UK co se tyce , pobirani prispevku na bydleni, pobirani prispevku v nezamestnanosti a pobirani dalsich davek procentuelne hluboce pod urovni celkove populace Britanie.

Coz samozrejme nebrani novinam jako Daily Mail pravidelne vyhledat nejakou polskou rodinu co britsky system zdima jako houbu (podobne jako to delaji statisice britskych rodin podobne kategorie)

Je to podobne jako kdyz stejny dennik pravidelne reportuje o ruznych Cesich jmenem Lackova, Dziga kteri jsou odsouzeni za zneuzivani socialnich davek.

Proste rozhodujici je medialni obraz ktery vytvari nektere bulvarni noviny v britanii

2 0
možnosti

Vztah Britů k "cizincům" je znám i z detektivek s Herculem Poirotem. To nemá s Poláky nic společného, prostě Britům vadí cizinci jako celek. Ostatně máme právo na totéž, vzhledem k tomu jak vážně brali smlouvu s Československem v r. 1938.

0 2
možnosti

A znovu: Smlouvu melo Ceskoslovensko s Francii, nikoli s Britanii. Samozrejme Mnichovska dohoda byla rovnez za ucasti Britanie, ale to je neco jineho.

3 0
možnosti

Fokus na Polaky. Sebekritika je lepsi jako kritika. Nutno ale pripomenout, ze z Anglie prichazeji na fotbalove zapasy ti nejhorsi chuligani. Jsou postrachem celeho fotbaloveho sveta. A potom Anglicane byli kruti kolonizatori. To jim zustalo v krvi. Tim se vselicos vysvetli. Proto zactete se do historie Anglie a jeji kolonii. Snad by osveta v Anglii pomohla.

1 0
možnosti