Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem si skoro jist tím, že kdyby východní Evropa nevstoupila do EU, tak k žádnému hlasování o brexitu nedojde. Statistika, že průměrný reálný příjem v UK klesl za posledních 8 let o 10,4% mluví za vše. Přitom ten pokles postihl především méně vzdělané, řemeslníky atd. Bankéři, novináři či právníci levnou polskou konkurenci ve svých oborech nijak nepocítili. A proto taky brexit volili především ti přímo ohrožení levnou polskou konkurencí.

0 0
možnosti
Foto

Předesílám, že neznám žádného Poláka osobně, takže nemůžu soudit, ale když jsem hledala kontakty a dopisovala si s Nory, tak jsem i od nich četla náznaky invektiv na polskou národnost...Dokonce ohledně konkrétního pracovního zařazení padla úlevná poznámka o tom, že je fajn a výhoda, že nejsem Polka....Tak nevím....Kde vznikla taková pověst? Nerejpu. Ptám se....

0 0
možnosti

J33a78n 36S80e78m92i60k

5. 9. 2016 14:50

Polaci jsou velky narod: 40 milionu, a maji na rozdil od Cechu tradici stehovat se do ciziny za praci, emigrovat. (navic nektere oblasti Polska jsou na tom o dost hure co se tyce prace a platu nez kdekoli v CR)

Takze proste kdyz se tam nasmeruje "polska migrace", je jich tam vzdycky spousta a lidi si jich vsimnou.

Vic by jsem v tom nehledal

0 0
možnosti

Díky za reportáž a úvahu. Tak mě přitom napadá, že Irové mívali a možná stále mají pověst alkoholiků a rváčů, o Češích se údajně v Brazílii tradovalo (možná ještě traduje), že se nemyjí a smrdí. No, takový je život lidský, je to prostě pestré. "Je to pro mě španělská vesnice," říkali kdysi Češi a Němci prý říkají: "Je to pro mě česká vesnice", když něčemu vůbec nerozumí.

0 0
možnosti

Pani Pekarkova, jak uz byliste v te veznici, to treba bylo zaptat se v kancelarii, jesli je pravdou, co ten clovek vam rekl. A nejlepsi, to jesce pojd do knihovny nebo sebe vygooglovat data o krominalite ve Velke Britanii. Pisete o jedne veznici a data mate od nejakeho cloveka. Ale vidim, ze vy chcete byt on top, treba neco napisat jak to Polaci ( ne "my Polaci" ) muzou za spatne pocasi, zacpy na silnicech Gronska, brexit atd. Napiste neco o Cesich v zahranici, vetsina z nich to delnici, makaji, jak Polaci, jenom v ceskem tisku pisete o ceske inteligencii v zahranici i o lidech, kteri maji uspechy. Napiste o ceskych bezdomovcich ve VB, o nezamestanych Cesich v zahranici, o kriminalite Cechu. Cechu vyjechalo skoro 200 tisic, je o kim pisat. V Polsku pise se o kriminalite Polaku v zahranici a ne Cechu, Slovaku, nebo Litevcu.

1 0
možnosti

J28a67n 91S36e39m39i91k

2. 9. 2016 17:08

no 200 tisic Cechu nevyjechalo:)

A vetsina Cechu se treba konkretne z te Britanie vraci po 2-3 letech stejne domu (na rozdil od tech Slovaku ci Polaku).- osobni zkusenosti, zil jsem v Londyne 5 let, tak vim jak tam lidi proudi

Tak asi proto proste Cechy v kriminale v cizine nebo ceske bezdomovce v cizine moc nepotkate.

Taky obecne jsem si vsiml ze Cesi v Londyne byli sikovnejsi a uspesnejsi nez v prumeru ti SLovaci ci Polaci co jsem znal.

Ale zase hralo roli ze se nesikovny Cech se rychle vrati domu, kdezto nesikovny polak ci Slovak zustava a placa se tam dal

1 1
možnosti

J52a69n 16S98e29m92i88k

2. 9. 2016 15:32

"Před časem jsem četla v britském tisku, že Poláci, kteří žijí v UK, se šestkrát větší pravděpodobností spáchají trestný čin, než je britský průměr"

nemela by jste odkaz na podobnou statistiku v britskem tisku?

Ja si pokousel hledat v souvislosti s ruznymi clanky o kriminalite muslimu statistiku treba Pakistancu nebo Somalcu z hlediska kriminality aby jsem porovnal s vykriky na internetu- a nikde jsem to v britskem tisku nenasel....mel jsem za to ze tyhle statistiky podle etnicity se vubec nedelaji nebo nesmi publikovat....

Mohla by jste dat odkaz na ten zdroj?

1 0
možnosti

J73a54n 72S63e44m63i54k

2. 9. 2016 15:42

co mohu najit je clanek z roku 2014 z Daily Mail:

Polish prisoners make up 9% of 11,000 foreign inmates in British jails

(: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2614279/Poland-tops-league-foreign-inmates-UK-jails-ahead-Ireland-Jamaica.html#ixzz4J6bFlgCp )

coz mi vychazi celkem na nejakych 989 Polaku v britskych veznicich.

Polskych obcanu zije v UK zhruba milion

Celkem je v Britanii kolem 80tisic veznu.... celkovy pocet obyvatel je 60 milionu.

Takze mi vychazi ze co se tyce vezenske populace, tak jsou naopak Polaci mirne pod prumerem obyvatel Britanie

2 0
možnosti

Jwstli tam za Poláky nepovažují všechny přistěhovalce z východní a střední Evropy ze slovanských zemí, včetně Rusů.

1 0
možnosti
Foto

Nevím jestli je větší kriminalita u Rumunů a Poláků daná kulturními rozdíly mezi nimi a dalšími východo - evropany, ale je pravdou, že první jsou dlouhodobě označovani za notorické zloděje a ti druzí za notorické kšeftaře. Nechci paušalizovat, ale jak autorka článku naznačila tak emigrace často přitahuje dobrodruhy u kterých se kriminální jednání dá očekávat a jelikož Polští a Rumunští gastarbeitři tvoří značnou část příchozích, tak bordel, který dělají je prostě nejvíce vidět.

0 0
možnosti

J73a34r53a 28R67a32n42k

3. 9. 2016 2:04

Bohuzel to pada na nas Slovany.....od 89. predtim se nic tak drastickeho nedelo.

0 0
možnosti

Vdakaza velmi poucny clanok. Pre mna je poucenie v tom, ze takzvanymultikulturalizmus a miesanie ras a narodov radikalne zvysuje kriminalitu. Zo14-ich vaznov su len 2 cistokrvny Briti, tj. iba 14% . Zvysnych 12 vaznov (86%)patri do kategorie multikulti - 4 cernosi, 3 strednovychodneho vzhladu(asi Araby, Afganci, Pakistanci a pod.), 4 Poliaci a 1 Rom. Samozrejme tiepercenta platia len pre tento konkretny pripad, ale vo vseobecnosti budupercenta podobne. Takze niekolko percent nepovodneho obyvatelstva Britanie (6%– 10%?) pacha cca 80% kriminality. Ak by sme napr. brali, ze 90% rodilychBritov spacha 20 % zlocinov, a zvysnych 10% nepovodnych obyvatelov spacha80% zlocinov, potom nam pri prepocte na pocet obyvatelov vychadza, ze nepovodnyobyvatelia spachaju zlocin cca 36x !! castejsie ako povodny Briti.

Chudacitazko pracujuci povodny obyvatelia Britanie. Nielenze vdaka pristahovalectvu samozu stat 5x, 6x, 7x castejsie obetou kriminalneho cinu, ale z ich dani ide 5x,6x, 7x viac penazi na vaznenie zlocincov, ako by islo keby pristahovalectvonejestvovalo. Ani sa im necudujem, ze hlasovali za Brexit.

0 0
možnosti

Poucny clanek? Jak chcete se poucit, to pocitajte statisticka data.

Slovensko je nejvetsim exporterem Romu ve svete, lepe napiste, co vase zeme dela, zeby Romove ze Slovenska nevyjizdeli.

1 0
možnosti

Zajímavé. Ovšem můžeme v tom vidět typické uplatňování kolektivní viny, a to dokonce v takové demokraticky a morálně vzorové zemi, jako je Británie. Samozřejmě z hlediska selského rozumu je to zcela legitimní, ale je zvláštní, že když my tutéž logiku uplatňujeme např. u Romů, nebo je poukazováno na vysoký podíl muslimů ve věznicích ve Francii, tak je to nemístné a nepřijatelné zevšeobecňování...

4 1
možnosti

Asi přispěli. Jezdil jsem do Británie hodně a vnímal jsem už změnu atmosféry na trajektech z Callais do Doveru. Původní, téměř gentlemanskou nahradila postupně východní drzost se strkáním ve frontách apod. Jídlo, jež bylo původně zdarma v rámci lístku pro freightdrivery museli zpoplatnit, neboť Východoevropané ho cpali do igelitek, aby se jim zkazilo a mohli s ním přeplnit koše na parkovištích...Ve skladovacích halách mě anglicky mluvící personál nejdřív prosil o dovoz cigaret a rumu.Když jsem říkal, že nic takového nemám, ukázalo se, že jsou to většinou Poláci. Jinak jsem měl většinou s Angličany dobré zkušenosti, Dokonce někteří tvrdili, že čeština jim v prvním plánu vzdáleného zaslechnutí připomíná němčinu. Tedy slovanský jazyk s německým akcentem.

http://enders.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=432880

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS