Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Kdy skončí čekání na to, až se Afrika začne chovat "civilizovaně" ? Řešení není utéct do Evropy, kde ledascos funguje (alespoň trochu) slušně a ve druhé nebo třetí generaci přenést své sociální problémy i sem. Sorry, chápu že to není jednoduchý, ale místu útěku si prostě musí pořádek zjednat doma sami. Protože hrozí, že (někteří) jejich potomci zapomenou na ideály se kterými jejich předci sem přišli a začnou se chovat stejně jako - nyní - ti, před kterými utíkají. Je to těžkej civilizační problém a musí si s ním doma poradit stejně, jako naši předci. A nikoliv utéct a nechat svou rodnou společnost (hmm) se v tom plácat.

24 0
možnosti
PD

perfektní nápad, má to jen jednu droboulinkou vadu: Byli to "bílí západní muži", co Afričany desítky let naváděli, aby se vzájemně masakrovali, kvůli nejrůznějším typům bohatství, které v Africe je (diamanty apod.). A ochotně jim k tomu dodávali zbraně, výcvik, žoldáky.

Afričani by si situaci dokázali vyřešit, kdyby je zbytek planety nechal na pokoji. Jenže když vona nějaká New Yorkská panička prostě musí dostat diamant, takže snoubenec/manža prostě bude otravovat tak dlouho, dokud někdo ty diamanty nesežene. A odkud? No, V New Yorku se asi těžit nebudou...

Dokud budou západní zbrojařské firmy a velmoci dodávat do Afriky tuny munice a tisíce zbraní, nemůžou si Afričani nic vyřešit - každý jejich Martin Luther King by byl zabit hned, jak by zkusil volat po míru.

8 13
možnosti
RN

Lodě potopit - na to by opravdu slyšeli

Takhle dostanou zprávu na FB "dobro došli, EU jsme tady!" tak vyrazej taky

6 4
možnosti
MB

Přečtěte si ten článek, než něco napíšete.

1 0
možnosti
JH

Čechem nigerijského původu, co je to ted za moduRvRvRv??

23 1
možnosti
RN

nepíšeš snad o prznění rasy?

1 0
možnosti
JP

Ja nechapu, proc be mel nekdo chtil posilat do Afriky mrtvoly? Je treba posilat zpatky do Afriky agresivni muslimske migranty. O mrtvoly v mori se postara more a mrtvoly na plazi je treba pohrbit.

Nekompromisni obrana hranic mohla zachranit mnoho africkych zivotu. Jenze pasovani lidi je velky "byznys", do ktereho jsou zapleteni i politikove.

Co se tyce posilani penez: to je medvedi sluzba. Neposilejte do Afriky penize! Radsi dejte Africanum sanci, aby si sami mohli vydelat na zivobyti. Zruste nesmyslne vysoka cla, ktera EU uvalila na jejich zemedelskou produkci. Pokud si slusne (na mistni pomery) vydelaji doma, tak nebudou mit potrebu migrovat. Kdyz jim budete cpat penize a oni pritom budou nezamestnani, tak jen podporujete migraci.

Me by vubec nevadilo, kdyby treba cokolada zlevnila o tretinu a vice Africanu naslo praci na kakaovych plantazich. Totez ostatni zemedelske vyrobky. Je to tak lepsi i kdyby se tim v Evrope potom mela krmit prasata.

13 1
možnosti
PD

Vysoká cla jsou uvalena kvůli ochraně místního trhu, na kterém platí podstatně přísnější pravidla, než u nich. Je nefér nutit naše zemědělce do ekonomického souboje s někým, kdo nemusí dodržovat bezpečnostní pravidla, maximální počty přesčasů, údržbu strojů atd. Naše pravidla, která jsme zavedli kvůli ochraně zdraví (a dalších věcí, které považujeme za důležité), způsobují růst nákladů, a "oni" takové náklady nemají.

Politik, který by navrhl zrušit cla a vpustit sem superlevné potraviny z Afriky, by šel od válu hned při nejbližších volbách, protože by ho místní producenti přehlasovali.

1 0
možnosti
DB

k otázce možností integrace příslušníků vzdálených etnik do Evropy doporučuji načíst profesora SINNA a Thilo Sarrazina, a případně si je poslechnout na youtube....

článeček je velmi sluníčkářský a může v onom jednom případě skutečně takto fungovat, ale pravděpodobnost zopakování tohoto případu je naprosto minimální....

pochopitelně máme dokonce lidskou povinnost lidem pomáhat a tedy i běžencům, ale oni se nebudu integrovat a budou žít v ghetech....jako v Británii a jako ve Francii a jako na Maltě...

základním důvodem je IQ....a tedy schopnost se učit...a ta je u většiny etnik, přicházejících do EU značně nižší než je zapotřebí....a už jsou na to sociologické studie...a výsledky jsou více než katastrofální....

utečenci, kteří tvrdí, že mají VŠ vzdělání, byli testování na školní znalosti a výsledek byl IQ 93 tedy obvyklé IQ jako mají děti v německé Realschule....

5 4
možnosti
JP

Argumentovat vzdelanim v situaci, kdy predseda europarlamentu nema ukoncenou ani stredni skolu se mi zda ponekud irelevantni. Nizsi IQ neni problem (cehoz je Martin Schulz dukazem), problem je islam.

5 0
možnosti
EH

Afričané možná věří na dialog, jenže zkuste vyvolat diskuzi u kolínských gynekologů, kde je na jednu ženu (která navíc není mužský starší vesnice) třicet informacechtivých imigrantů.

Ale dávám karmu za snahu přijít s nějakým řešením. Ne jak politici, kdy to a ono není řešení, takže musíme přijímat a přijímat.

Jenom nevím, jestli posílání peněz do Afriky je ta správná antimigrace. Není to spíš signál, že se budou mít tak dobře, že ještě zabezpečí celou rodinu? Není větší známky blahobytu, než že máte na rozdávání.

8 0
možnosti
PH

P82a19v41e83l 14H49e84k

3. 8. 2016 9:59

Evropané, pane Kechlibare, ruku v ruce s Arabama drancovali po staletí Afriku a její obyvatele zotročovali. Takže bych dumání nad myšlenkovým pochodem nějakého Afričana nezatracoval.

3 2
možnosti
JB

Nemůžu se zbavit dojmu, že značnou část příspěvku, tu o rodině " skoromanžela" K., jsem už někde četla. Ale co, je to zajímavé počtení, paní Ivo, a docela vám tuto veselou a nevšední rodinu závidím, ostatně u nás také občas někdo čeká na kus našeho výdělku, a často vůbec nedopadá tak, že až se osamostatní, tak si je ze seznamu můžete škrtnout.

To, že afričnům jsou nějaké cizí mrtvoly ukradené, je jasné, protože mrtvol tm asi viděli už poměrně dost, a - jde jen o můj pocit, nemusí být pravdivý - tak se mi zdá, že život u nich nějak nemá cenu, tak snadno dokážou zabít druhé... A krutě, ne " obyčejně" , prostě zastřelit, či probodnout, jakoby bylo nutno masakrovat, jakoby z toho měli potěšení...I z toho, jak dokážou vraždit zvířata, nosorožce, slony, jen kvůli klům, mám z toho všeho husí kůži.

Nedávno mě pobavil jeden migrant, subsaharský, který si stěžoval, že mu pašerák neřekl, že aby se dostal do Evropy, bude muset plout přes moře. Zdá se, že zeměpis asi nebyl jeho silná stránka. Možná chyběl v hodině.

19 1
možnosti
JH

Tedy, nic proti, ale jestli jste v hodině nechyběla spíš Vy - už letmý pohled na mapu Vám řekne, že z Afriky do Evropy se pěšky a bez plavání dojít dá. Jen to je touto cestou o něco dál a (hlavně) asi to ani nebude moc průchozí pro ilegální "turisty" (vede to přes Izrael).

1 1
možnosti
MJ

Jediné řešení je neposílat humanitární pomoc. Populace se ustálí na té úrovni, která odpovídá schopnosti její produkce. (je jedno jestli potravin, či zboží za které dostanou zaplaceno a pak si koupí potraviny) Posílání humanitární pomoci jen posune krizi do budoucnosti a umocní ji!

51 0
možnosti
JU

J47a16n 85U43l59r61y75c86h

8. 8. 2016 21:35

další, co si zcela absurdně představuje, že vyspělý svět živí Afriku - vyspělý svět v lepším případě živí, nebo aspoň nějak dotuje uprchlické tábory, těch je dost, ale v rámci celého afrického kontinentu je to kapka v moři, Afrika se pochopitelně živí sama, představa, že humanitární pomoc nějak znatelně zvyšuje africkou populaci, je absolutní směšnost

0 0
možnosti
Foto

Moc hezký napsaný článek R^

2 6
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com