Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavě napsáno. Každopádně myslím, že to není o posílání mrtvol,které odradí. Je to spíš o tom, že když se loď potápí u Libye, není nutné ty lidi naložit na italskou bárku dovézt na "Apeniny". stačí naložit a vyklopit u Libye. A pak znovu a znovu a znovu. Jak píšete v článku, jsou chytří a tak jim nakonec dojde, že to nemá cenu, stojí veškeré úspory a efekt žádný. Jenže my to děláme přesně opačně. Topíš se u Libye, tak ti pomůžeme do Itálie.

5 0
možnosti

Tak tohle je tak naivní článek, že bylo rozhodně zábavné jej číst. Ovšem při africkém přírůstku obyvatelstva je úplně jedno, kolik Afričanů paní Pekárková přesvědčí. Jako obvykle, budeme se muset spolehnout na vysoké, kilometrové ploty ve vnitrozemí a všechny africké vetřelce vozit zpět do Afriky - ovšemže živé.

3 2
možnosti

J25a66n 11U27l43r33y32c98h

8. 8. 2016 16:12

článek je velmi rozumný, což je pochopitelné, když autorka na rozdíl od více jak 99% procent diskutérů na toto téma na základě osobních zkušeností ví, o čem píše;

ještě základnější otázka je, co by udělalo s naší společností, s celou Evropou přijetí modelu vražděte nechtěné imigranty (potažmo brzy logicky i nechtěné vlastní obyvatele), kupodivu stále spoustě lidí tahle zásadní otázka vůbec nedochází, přitom je jasné, že by to nutně muselo znamenat absolutní konec našeho současného modelu společnosti - prostě není možné, aby jeden a týž režim masově vraždil lidi a zároveň fungoval jako reálná liberální demokracie, zapojená do mezistátních struktur jiných liberálních demokracií, zrovna tak máme přímo v naší nedávné historii jasné ukázky, kam taková likvidace demokracie (stačí jen v některých státech) může vést... (totálně tupý český maloměšťáček má ovšem naprosto absurdní představu, že ty vraždy, likvidaci demokratických společností, rozpad mezistátní spolupráce v rámci EU na něj nebudou mít zásadnější vliv - tohle vše obstarají a vyžerou jiné státy a národy, jeho se nic z toho nemůže dotknout - je to úvaha hodná tak rozoumku předškolního dítěte, ale kupodivu široce rozšířená mezi našimi dospělými obyvateli...)

4 0
možnosti

Pane Ulrychu,ale ono to celé přeci není o vraždění. Stačí nevpustit, zadržené vrátit zpět, nevozit je od Libyjských břehů do Itálie a dodržovat vlastní zákony, na kterých ta společnost o které mluvíte, vybudovala svou současnou úroveň, o kterou se v brzké době může velmi rychle připravit. U těch zde ponechaných vyžadovat 100% plnění jasně daných pravidel a jednoznačně trestrat, vyhošťovat ....... Zkuste přijet do Afriky a vstoupit do jakékoliv země, Nikde se s vámi nebudou bavit bez pasu, víza, naskenování otisků atd. A u všech si evidují dobu pobytu a chtěji,abyste respektoval jejich pravidla.

Závěrem pak ještě jedna úvaha. Na světě je cca 9miliard lidí. Velká část z nich žije v chudobě, v oblastech zmítaných válkami, ovládaných mafií atd. Je nesmysl si myslet, že jim všem pomůžete, pokud je přesunete do Evropy. Nehledě na to, že do 1,5l lahve od coly, také nedáte 3 litry vody.

2 0
možnosti

Neni nutne je zabijet - ale po nekolikatem odtazeni zpet do Libye by kazdemu z nich zacaly dochazet penize na paseraky.

2 0
možnosti

To, co je v článku je jistě pěkné, ale chybí mi tam jedna věc: prokrista, vysvětlete těm potenciálním migrantům, že jim bude hůř a hůř, když se budou množit jako krysy!!!!!!

5 3
možnosti

Kdybyste si místo rasistického slovníku raději nastudoval něco jiného. Bída není důsledkem velkého počtu dětí, ale naopak. Mít mnoho dětí je strategie přežití - možná některé přežije a zajistí vás ve stáří.

2 3
možnosti

Mezi Libyí a Itálií jsou stovky kilometrů moře. K omezení toku imigrantů v tomto směru by stačilo, aby se současná hlídková plavidla EU sloužící jako přepravní služba stáhla od pobřežních vod Libye na řekněme 5o km páskmo od Itálie a každou loď z uprchlíky, která by tam případně doplula klidně odtáhnout zpátky k libyjským břehům a tam je nechat.

8 0
možnosti

J29a33n 55U21l63r19y94c65h

8. 8. 2016 18:34

absolutně neslučitelné s mezinárodním právem - neboli řešení je podle vás vytřít si řiť s platnými mezinárodními (nikoliv jen platnými pro EU) úmluvami - to je pochopitelně nerealizovatelné - kdo si asi tak vezme (za vás, vy s tím pochopitelně nechcete mít nic společného, odpovědnost ať si nesou jiní, že?) na triko takový postup?; a je to pochopitelně bezpečná cesta do pekla obecně - jestliže se přestanou respektovat platné právní úmluvy, normy (mezinárodní, ale zrovna tak i vnitrostátní), kam se asi tak (velmi rychle) dostaneme?

0 2
možnosti

Je zasadni rozdil mezi migrantem, ktery prichazi pracovat, akceptovat nase podminky zivota a respektovat nas hodnotovy system, a masou, ktera si sebou prinasi vlastni stredoveky zivotni styl, s nulovou snahou akceptovat jakekoli evropske atributy krome socialnich davek.

4 1
možnosti

Ne, žádný rozdíl není, protože nikde nemáte záruku, že se potomci onoho imigranta ve druhé nebo třetí generaci nestanou opět nenávistnými šílenci, o to horšími, že nechápou svou identitu.

2 0
možnosti

V titulku zmíněný postup by proti současnému měl minimálně tři zásadní výhody:

- v Evropě by nepřibývali nezvaní hosté

- ubývalo by volných plavidel

- cena za přepravu by stoupala

- - -

Tím nijak nezpochybňuji význam zmiňované "osvěty". Musí ale existovat i řešení tam, kde přesvědčování nezabere.

4 5
možnosti

Zeptal bych se těch, kteří klikli mínus: znáte nějakou metodu, jak zabránit nechtěncům v cestě do Evropy, nebo víte prd, klikáte ale, protože někoho zabít je moc fujky?

0 0
možnosti

- Jedna vlaštovka jaro nedělá

- V Afrických zemích ti lidé pocházející z diktátorských režimů jsou na toto zacházení zvyklí a demokracii si vysvětlují jako slabost, proto jsem zastáncem přísné ruky při přístupu k nim, dění na západě mi dává za pravdu,

- Naše vlast nemá nejmenší důvod pomáhat nezvaným nechtěným migrantům nepřijatelných hodnot a chování, nemá důvod zhoršovat vlastní bezpečnost a není v zájmu nás ničit budoucnost našim dětem.

- A konečně důvod proč se obávat o bezpečnost: NAŠI politici si dali vnutit kvóty na X tisíc imigrantů. Ti samí současně nejsou schopni zaručit bezpečnost v naší zemi už teď, jak vyplývá z článků v médiích. Ti samí politici neumí předvídat do budoucna a plot na západě staví za pět minut dvanáct. A pak ještě vypluje na povrch, že jediné co udělali je tajná integrace nepřizpůsobivých bez informování veřejnosti médii. Takže si z daní živíme vlastizrádce.

7 0
možnosti

plot na zapade velmi neochotne stavi 5 minut po dvanacte, pote, co uz statisice migrantu sami dorucili dal a plivali na ty, kteri tomu chteli branit.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS