Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RZ

Nějak mi z toho článku vyznívá ,že nadávat na východoevropany je v pořádku . :-) Na ostatní si to kvůli politické korektnosti zřejmě nedovolí a korektně by to asi bylo nevhodné .

A taky jim východoevropané berou práci . Němci a Rakušané se toho taky báli a měli výjimku v rámci EU . A teď tam imigranty z jiných neevropských zemí berou hlava nehlava (v Rakousku už myslím ne ) . Asi u nich nemají strach , že přijdou o práci . :-)

4 0
možnosti
AT

Nejsem vůbec příznivce masové imigrace a současného oficiálního postoje Německa k ní. Ke zdánlivému rozporu, který tu prezentujete, je ale nutné korektně dodat, že omezení pracovního trhu pro nové členy EU bylo prosazované v době, kdy v Německu byla rekordně vysoká nezaměstnanost. Po politických a ekonomických opatřeních postupně klesala až na současnou rekordně nízkou. Takže proto.

1 0
možnosti
RS

Brusel nas vsecny navadi na blbosti. Nejen Anglicanum to leze krkem. Za touto mizerii stoji hlavne pani Merkelova.

3 3
možnosti
ZB

Karma.Díky za zajímavý pohled z Británie.I já doufám,že se masám "lidu",jejichž jediným vzděláním je četba bulváru nepodaří převálcovat vzdělanější část Británie,která se nedá ovládnout emocemi,ale volí rozum...Tady dost lidí necháme,že pokud "britský obyčejný člověk" bojuje proti migrantum,nejsou to muslimové,ale my "poláci",ta východní verbež:-P

6 6
možnosti
JB

Co to máte všichni s tím, že nevzdělanci rozhodně čtou bulvár, a vzdělanci s vždy rozhodují " správně", tudíž v tomto případě, podle vás, určitě budou volit zůstat. To klišé, co se v poslední době objevuje - je už trapné. Podle vás teda více než 50 % britů je nevzdělaných a čte bulvár. A myslíte, že nikdo vzdělaný brexit volit nebude? Co třeba sir Michael Caine? Je to nevzdělanec? Jste zmatený.

8 1
možnosti

ještěže to aspoň stihnul Halík, kdoví jestli by ten metál dostal pozítří;-D

0 0
možnosti
JS

Proč okolo toho tolik řečí? Ať si Britové rozhodnou!

5 0
možnosti

tak to jsou podobný řeči jako do včerejška, na koho narazíme z třetího místa jak porazíme Turka;-D

2 0
možnosti
MP

Tak zrovna Anglie je ve vnímání kontinentální Evropy velmi specifická. Jsou přeci jen na ostrově a podle toho taky Evropu vidí, jako něco za mořem. V potaz berou Německo a Francii, a to co je dál na východ jsou prostě země plné sedláků "peasants" - takto nás skutečně vnímají (osobní zkušenost, řadu Angličanů jsem osobně poznal a prostě to tak historicky berou, byť v osobním styku jsou v pohodě...). A i v rámci EU mají vyjednaných tolik výjimek, že jsou jednou nohou venku prakticky pořád... Ale bral bych to prostě jako fakt, jako takovou národní svébytnost, a pokud to jako imigrant z východu EU nejsem schopen překousnout, tak jdu pryč, do jiné země nebo domů do ČR...

9 0
možnosti

to Německo navíc berou mnozí tak, že jej porazili ve válce, ale teď šéfujou Unii zase Němci:-)

0 0
možnosti

Njn. Tak každý má své osobní zájmy, to se dá pochopit, avšak v tomto případě by to chtělo trochu více pokory a spíše si říci, že ta skvělá země patří někomu jinému a jen tito lidé mají výsostné právo o ní rozhodnout.

Možná je to smutné, ale nedá se nic dělat. :-/

10 0
možnosti
RJ

R46a44d50e47k 52J95a55r35o33š

22. 6. 2016 16:54

Antikarma. A s povděkem jsem přijal zprávu, že i její výsost, britská královna Alžběta II. je nespíše pro odchod UK z EU.

10 6
možnosti
JS

J47a52n 35S88e98m33i22k

22. 6. 2016 16:58

ta se k tomu nesmi vubec vyjarovat, a taky se samozrejme nevyjadrila

4 2
možnosti
SB

Takže mezi řádky nám tady píšete, že EU je v podstatě neživotaschopná. Jestliže v jedné části mají tak silné výhrady vůči lidem z jiných částí, tak v podstatě to nemůže fungovat na této bázi.

Mohla by Praha jako město fungovat, kdyby se ne Novém Městě dívali na lidi ze Střešovic nebo z Pankráce jako na nějaký podřadný odpad?

Mohl bych se já a moje milenka Milenka kamarádit s Bohoušem a Miladou, kdyby se oni na nás nebo naopak my na ně dívali jako na podlidi?

Jsou jen dvě možnosti: Buď názory Angličanů na občany nových zemí EU jsou oprávněné a v tom případě s námi nemohou být v jednom spolku.

Nebo jsou neopodstatněné a v tom případě nechápu, kde je Vaše hrdost, že tam pořád přebýváte. Já na Vašem místě bych si pomyslel něco nelichotivého o nich a vrátil bych se do své země. Kdykoli jsem měl v životě pocit, že někde nejsem vítán, nikdy jsem se nesnažil se chytit nějaké záminky, abych tam mohl zůstat i navzdory nelibosti tamějších lidí. Vždy jsem se zdvořile rozloučil a odešel jsem. Buď jsem skutečně podřadný a potom oni mají právo na to, abych je neobtěžoval, nebo podřadný nejsem, jejich názory na mne jsou pouhým předsudkem, ale potom zase já nemohu být mezi lidmi, kteří jsou vůči mně nespravedliví.

Takže EU prostě životaschopná není, jestliže člověk ze země A není schopen přijmout lidi ze země B.

17 1
možnosti
JS

J98a94n 53S37e53m73i94k

22. 6. 2016 16:49

Svet je vzdycky slozitejsi nez si mysli diskuter na iDnes.

Treba s tim ze se nekdo diva na "nas" v Britanii "skrz prsty".

Ja tam par let zil, a nikdy jsem se s tim vuci me osobe nesetkal.

Ale setkal jsem se s tim ze "obecne" nekteri lidi proste nechteli dalsi imigraci, a nekteri lide si predstavovali ze ve "vychodni evrope" jeste neznaji pocitace.

Take treba v tech novinach co pani autorka zminila: Sun a Daily Mail- tam jsou "polaci" nadmerne casto na paskale prave proto, ze brojit proti imigraci belochu je 'bezpecne'. Kdyz jsou v calnku tercem imigranti z Afriky, Indie, muslimskych zemi, tak hned nekdo muze vytahnout rasismus.....

takze ti "polaci"(coz zahrnuje z pohledu ctenaru takovych novin i treba Cechy)- jsou jaksi pohodlnym tercem na protiimigrantskou propagandu;-D

Proste realita je vzdycky slozitejsi.

8 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com