Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Schválně jsem se ptala angličanů, když jsem tam byla, jak jím český přízvuk zní. Určitě by Čecha nezařadili mezi Poláky (kteří mají problém s písmenem H), spíš Němce. ;-D

0 0
možnosti

Pravděpodobně těch co měli opačný názor, než vy, bylo víc;-)

To je prostě demokracie a ne se demokracií ohánět pouze v případě, když vyhovuje "mě". VB držím palec vykročili na těžkou, ale samostatnou cest!!

1 0
možnosti

Díky. Takže už i Angličani jsou xenofobové, to jsme rádi my Slovani, že v tom nejsme sami. :-)) Prolétávám titulky v novinách, poslechnu si zprávy a slyším samé: šok, údiv, překvapení, UF, UF. - Ale vážení, tak Britové prostě chtějí starý dobrý life style, který se jim líbil. Brusel příliš tlačil na pilu - a nehodlá v tom určitě přestat: O co, že nám bude nutit ještě usilovněji přebytečné muslimy, co je v Němcích nechtějí, a že nás vůbec budou rovnat do latě? Britové ale mají svoji minulost a rovnost do latě se nehodlají - chtějí žít podobně jako Norové nebo Švýcaři. V klidu bohatí. - Jak prosté, milý Watsone. Experimenty teď bude brusel provádět na nás, kdo nemůžeme utéct. Přiznejme si, že nemůžeme. Přestavte si celní bariéry mezi Čechami Německem a Rakouskem, to by byl trošku problém.

4 0
možnosti

to je dobře, že se lidé v Británii řídili vlastním rozumem a ne stesky několika lidmi z jiných zemí, kteří tam pracují.

2 0
možnosti

Já chápu, že Poláci jsou dotčeni - místo, aby brali příspěvek v nezaměstnanosti v Polsku - dejme tomu 1/3 platu ve zlotých, mají tutéž částku navýšenou třeba 3x v librách. Neznám konkrétní údaje, to by věděla paní Pekárková. Nebo by nám mohla prozradit přídavek na dítě v Polsku a v Anglii. To by bylo zajímavé srovnání.

2 0
možnosti

jediná podstatná věta z hromady prázdných slov je tato: nemluvě o tom, že mnozí z nás (já ani mí kamarádi mezi nimi nejsme) pobírají nezanedbatelné částky peněz ve formě přídavků na děti, na bydlení, na podporu v nezaměstnanosti či v nouzi.

Zdroj: http://pekarkova.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=530858&x=socialky_facebook_c

0 0
možnosti

Docela mě baví, jak najednou, když jde o vaši existenci ve VB, už nejsou xenofobové zabednění Češi, nýbrž Britové. :-P

5 0
možnosti

Diky za tento pohled. Karma.

0 4
možnosti

omlouvám se za mínus, to mělo být úplně jinam. S článkem souhlasím i s vaším komentářem

0 0
možnosti

Asi těch, co měli opačné důvody, než vy, bylo víc. To je nutné v demokracii brát na vědomí. Jinak samozřejmě to naše občanství vám nikdo nevezme, ale jestli si budete sebou domů vzít i svého "opičáka", jak říkáte, tak to je otázka.

6 1
možnosti

K67a47r35e20l 79J41a35n15d13a

23. 6. 2016 11:04

Njn, jestli to pomůže Británii... Ale pomůže to EU, resp. těm, kteří v ní zůstali a silně si přejí, aby se změnila? Obávám se, že odchod VB jen posílí autokratické tendence Bruselu. Ze začátku (po případném Brexitu se bude diskutovat o reformě, časem to vyvane a s oslabeným "euroskeptickým" křídlem zesílí tlak na centralizaci.

0 0
možnosti

Jen ať odchod Anglie posílí debilitu Bruselu, aspoň budeme jasněji vědět, co chceme my, jako Češi.

0 0
možnosti
Foto

O73t45a 14B98l92a26ž25e37k

22. 6. 2016 22:20

Spousta - spousta slov... Shrnul bych to takto: Není všechno o penězích - tedy o tom který stát více dává a který bere, jaký bude kurz libry nebo nezaměstnanost. Není to ani tak o "polských instalatérech" (mezi něž se můžeme počítat i my).

Je to o vedení EU, kterému je bližší výkon vysavačů nebo pomazánkové máslo, ale už vůbec neví, co to jsou evropské hodnoty a jak je chránit.

33 0
možnosti

J33á43n 35L18o43s28k62o51t

23. 6. 2016 7:15

Výborne pán Blažek R^R^R^

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS