Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Panebože, když jsem si přečetla článek, zabrnělo mě, že se konzervativní kandidát na londýnského starostu jmenoval Zach a já jsem napsala ve svých blozích tolik omylů a tolikrát jsem špatně přečetla své jméno. Ale uklidnilo mě zjištění, že se jmenoval opravdu Zac a ne Zach, jak píše Iva Pekárková. Panebože, to musí být v jejích knihách překlepů. Ale ty čtou korektoři. Takže v Londýně žijící česká taxíkářka rovněž neznalá, že se tam konají volby, si oběhala po volbách všechny muslimy, zjistila, že nevěděli, že Zach prohrál a stále má dlouholetého konzervativního MP a 2. člena parlamentu, syna významného židovského enviromentalisty za Zacha a on se přitom už více jak 35 let jmenuje Zac. Celým jménem se ale jmenuje Frank Zacharias Robin Goldsmith. Pod jménem Zac Goldsmith ale má twitterový účet i svůj účet MP.

0 0
možnosti

J59a79k37u74b 75Š66o52l67c

15. 5. 2016 23:11

Doufejme, že ta ženská s klobásou poběží muslimskou čtvrtí.

0 0
možnosti

A ted si predstavte ze v roce 1990 byl v New Yorku zvolen cesnossky starosta David Dinkins.Nic se nestalo Afro-Americane neobsadili vsechny mestske pozice.

Po Dinkinsovi byl zvolen Rudy Guiliani o kterem mnozi rikaji ze New York vycistil a snizil krimimalitu.

Takze; kdyz Sadiq Khan nevyvede doubrou praci lide zvoli nekoho jinyho.

0 0
možnosti

Nemyslím, že tendence volit strany spíš než osobnosti by byla vyloženě britská. Ono je to nakonec i pohodlnější.

0 0
možnosti

Myslim si ze ty nazory nejsou zas tak vyhranene jak pise autorka. Mne osobne se zda ze ten Khan je spise nominalni muslim a snad se to projevi. Ale to ze v minulosti obhajoval nebo stoupal na vrchol diky kontaktum s radikalnimi islamisty a hnutimi je neoddiskutovatelny fakt. Nikdo dnes nevi co dluzi Klaus nebo Zeman KGB a stejne nikdo nevi co dluzi nebo co na Khana vi muslimske bratrstvo. Jak se clovek jednou uspini neni to jednoduche. Ja jsem spis skeptik protoze presne toto nepotrebujeme - nepotrebujeme cloveka ktery se veze na lacine vlne viktimizace - ta je dnes popularni kam se podivame - mensiny sexualni, nabozenske, narodnostni atd. Je tim zle nakazena cela spolecnost a proto mi volba kdy Khan samozrejme hral i na tuto kartu mensin a tzv. tolerance neni moc sympaticka. Proste ja osobne mu davam sanci (ac mi to je jedno nebot v Londyne neziju) ale mam pocit ze tobude podobny fail jako Obama v USA - po 8 letech jeho vlady je politicka korektnost horsi a aktivity neomarxistickych hnuti zalozenych na naprosto nesmyslne viktimizace (tj. prohlasovani se za obeti diskriminace xy) zcela absurdne prorostla az na univerzitni uroven. To mne osobne dela nejvetsi starosti do budoucna. Tupe stado lidi co si mysli ze jsou inteligentni a pritom jednaji pouze na zaklade emoci a domenek namisto racionalnich argumentu (ktere mohou byt politicky nekorektni a nemusi kazdeho uspokojovat lec jsou pravdive)

10 0
možnosti
Foto

Myslím si, že většina třeba lidí, co píše na českých blozích, Khana neodsoudila za to že je muslim a že Londýn už je černej, to autorka vidí trošku nadneseně. Možná je pro mnohé bývalý londýnský starosta Boris Johnson neoblíbenou figurou, ale vyhrál volby 2 x. Proč byl asi nasazen? Protože byl z kandidátů konzervativců pro své jakoby lidové trošku šaskovské postoje mezi Londýňany v něčem oblíbený. Jiný jejich kandidát by byl smeten. Otázka je, že Londýn nemá ideální infrastrukturu, je tam dost děsivé životní prostředí, tedy hodně parků, ale to ovzduší, což se řeší např. poplatky za vjezd do Londýna, jsou tam problémy s byty atp. Oba dva kandidáti měli obdobné vize na zlepšení dopravní infrastruktury i bytové situace Londýna a jak se diskutovalo, dokonce i někteří muslimové by teoreticky podpořili Zaca, jenž nebyl tak protimuslimský a fotil se s muslimy. Problém byl v konzervativní štvavé kampani proti Khanovi, jíž se Khan strategicky vůbec nebránil. Zde znepokojovali indickou komunitu, že by jim labouristi zdanili zlato, nakonec nazvali Khana muslimským extremistou. A to naštvalo řadu Zacových potenciálních voličů. Zac sám by to ani nechtěl, není takový jako člověk, bylo mu to poraděno mediálními stratégy, protože Londýn je opravdu dost labouristický. Kalkulem konzervativců bylo, že snad na téma údajného Khanova extremismu zareagují lidé po atentátech v Paříži. Tato dost agresivní kampaň ale nevyšla. Mimochodem, obdobnou kampaň měl i další z kandidátů, ten byl ještě horší a sdělil, že má být Británie Britů a ne nějakých extremistů a nasnímal ve svém šotu s kým a kdy se Khan na různých muslimských konferencích setkal. Nakonec to vyšlo tak, že Zacova sestra řekla, to, co jsem viděla v kampani snad ani nebyl můj bratr. Ne bylo to monstrum v rukou pomýlených volebních stratégů. Trumpovi se zatím očerňovací kampaň svých politických soupeřů daří ale v Londýně mají jinou mentalitu.

0 1
možnosti
Foto

Myslím si, že většina třeba lidí, co píše na českých blozích, Khana neodsoudila za to že je muslim a že Londýn už je černej, to autorka vidí trošku nadneseně. Možná je pro mnohé bývalý londýnský starosta Boris Johnson neoblíbenou figurou, ale vyhrál volby 2 x. Proč byl asi nasazen? Protože byl z kandidátů konzervativců pro své jakoby lidové trošku šaskovské postoje mezi Londýňany v něčem oblíbený. Jiný jejich kandidát by byl smeten. Otázka je, že Londýn nemá ideální infrastrukturu, je tam dost děsivé životní prostředí, tedy hodně parků, ale to ovzduší, což se řeší např. poplatky za vjezd do Londýna, jsou tam problémy s byty atp. Oba dva kandidáti měli obdobné vize na zlepšení dopravní infrastruktury i bytové situace Londýna a jak se diskutovalo, dokonce i někteří muslimové by teoreticky podpořili Zaca, jenž nebyl tak protimuslimský a fotil se s muslimy. Problém byl v konzervativní štvavé kampani proti Khanovi, jíž se Khan strategicky vůbec nebránil. Zde znepokojovali indickou komunitu, že by jim labouristi zdanili zlato, nakonec nazvali Khana muslimským extremistou. A to naštvalo řadu Zacových potenciálních voliců. Zac sám by to ani nechtěl, není takový jako člověk, bylo mu to poraděno mediálními stratégy, protože Londýn je opravdu dost labouristický. Kalkulem konzervativců bylo, že snad na téma údajného Khanova extremismu zareagují lidé po atentátech v Paříži. Tato dost agresivní kampaň ale nevyšla. Mimochodem, obdobnou kampaň měl i další z kandidátů, ten byl ještě horší a sdělil, že má být Británie Britů a ne nějakých extremistů a nasnímal ve svém šotu s kým a kdy se Khan na různých muslimských konferencích setkal. Nakonec to vyšlo tak, že Zacova sestra řekla, to, co jsem viděla v kampani snad ani nebyl můj bratr. Ne bylo to monstrum v rukou pomýlených volebních stratégů. Trumpovi se zatím očerňovací kampaň svých politických soupeřů daří ale v Londýně mají jinou mentalitu.

0 1
možnosti

Nemuslimy (když zrovna nepočítáme ty nejrůznější islámofily) si získal klasicky po levičácku, tedy sliby ráje na zemi.

To se pak dá krásně přehlížet i jeho extrémismus

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8528-media-vam-o-tomto-nejmocnejsim-muslimovi-na-zapade-pekne-lzou-tady-je-skutecna-pravda.aspx

4 0
možnosti

Ale na Trumpa si troufl hned. To, co volilo v Londýně, byla většina barevných. Prý v Londýně již žije menšina bílých. Takže to bude jako u nás. Londýnská "kavárna" si zvolila muslima, ale britský venkov si zvolí místního Zemana.

3 0
možnosti

Kam zmizel článek? Že by se trefil do živého?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS