Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestliže tihle Poláci na rozdíl od těch Pákistánců, kteří jsou povětšinou na dávkách museli druhý den do práce, protože taky pracuju, tak s nimi nějak soucítím víc....Jestliže všichni tihle přistěhovalí nechtěli žít ve své zemi a odešli za lepším, tak by nemuseli obtěžovat ostatní svými zvyky. Poláci nejsou sice oblíbení nikde ale pořád jsou nám mentalitou blíž, než tihle Pákistánci a další podobné národnosti..

1 0
možnosti
PZ

Teda me se tady v Americe jeste nestalo aby me nekdo bral za Rusa nebo Polaka ( Jugoslavce Ano) Ale na jednu vec na kterou muzeme by pysni je Praha.

Kdyz Americanum reknete " Jsem z Prahy" tak vetsina lidi rekne tam jsem byl krasne mesto nebo tak se chci jit podivat skysel jsem krasne mesto.

1 0
možnosti
PZ

Nejlepsi bylo kdyz jsem bydlel v Greenpointu v Brooklynu ( Polska Ctvrt)

Dole v baraku Mel Palestinec kramek,samozrejme mu tam chodili Polaci ale mnozi neumeli Anglicky tak Palestince pekne naucili Polsky.

Sranda byla, ja tam cekam za nekym u pultu a najednou slysim jak Palestinec rika deviec deviediesonc procze. A Polak jemu davaj sipko.

Pak jsem tam vydel jak Orthodoxni Zid s Palestincem dela nejakej business. Only in New York Lol

0 0
možnosti
RS

Jezdím jako pendler do Norska a musím říct, že asi nejhorší pověst tam mají poláci. Je fakt, že ostatních národností je tam podstatně méně než např. v Londýně, ale i tak... Jednak proto, že kam přijdou, tam jsou ochotni pracovat za směšnou mzdu, čímž sráží cenu práce, druhak, že se chovají jako urvaní ze řetězu. Osobně s nimi nemám problém, dlouhé roky jsem se polštinou živila, takže znám jejich mentalitu... V Londýně nám polák taxikář vykládal sám, že poláky nemají nikde rádi :-)

1 0
možnosti
MH

Setřela ste ty Poláky pěkně, ha..i nekulturní, xenofobní... Teď mi napadá - je normální nechávat hnít mrtvolu v baráku? Je normální pořádat "trachtu" v baráku s X sty obyvatel? Jestli vono to náhodou nebude přesně naopak, a ten koho byste svými výplody měla pozurážet nebudou nakonec ti Pakistánci...

8 0
možnosti
MV

Mrtvoly jsou poměrně neškodné a i u nás si ji můžete nechat doma nečekaně dlouho ;-D

Kdo žije v paneláku, musí s trochou družby se sousedy počítat ;-D

0 0
možnosti
JB

Paní Pekárková, zajímalo by mě, proč se Pákistáncům říká, jak píšete, Asiaté. Jasně, že vím, že Pákistán je v Ázii ;-D, ale s pojmenováním Asiat si spojuji Číňany, Japonce, Korejce a pod., rozhodně ne Pákistánce. Třeba je to moje blbost. Nevadí těm ostatním národnostem, že je házejí s Pákistánci, s jejich hrůzostrašnou kriminální pověstí, do jednoho pytle?

0 0
možnosti
IP

To je specifika UK, pokud vím. Pákistánci, Indové, Tamilové, Afghánci jsou podle oficiálního dělení "Asiati", často se k Asiatům řadí třeba i Arabové (kteří v USA zapadají -- nebo aspoň donedávna zapadali, do kategorie bělochů). Východoasiati jsou buď "Orientals" (což se ne každému z nich líbí) nebo "lidé čínského původu", nebo "Východo-" či "Jihovýchodoasiati". V USA je to zas docela jinak a v Austrálii taky. Takové rozdělení není celosvětově kodifikováno a je to, přirozeně, dost matoucí.

0 0
možnosti
DK

Ano, dneska bych s vama skoro se vsim souhlasil a popsana situace odpovida realite. Ja bych se pozastavil nad temi Polaky...je totiz pravda, ze Polaci se v cizine (nejen) nechovaji zrovna nejlip. Sam s nimi mam vetsinou negativni zkusenosti, ale problem je, ze kdyz to nekde napisu, ozve se zase jiny slunickar a moji vlastni zkusenost mi vycte a jsem samozrejme zase xenofob jak poleno. V tomto konkretnim pripade je ale chyba vice na strane tec muslimu. Ti meli jako prvni brat ohled na ostatni obyvatele a neobtezovat je svymi primitivnimi zvyky. Nemyslim si, ze je vas pristup spravedlivy. Problem je v tom, ze vas muslimove (ted nemluvim o vire samotne ale o etnickych skupinach) sexualne pritahuji, to zpusobuje, ze jste k nim nekriticka a tolerantni (v podstate jako pubertacky). Myslim, ze si to sama priznavate, otazkou je, zda to priznate i nam. To, ze nas Britove povazuji vsechny za Polaky je take pravda. Uplne stejne to funguje v USA, kde jsme vsichni povazovani za Rusy. Tedy aspon drive (pred zabranim Krymu) jsme byli, jestli je to tak i ted a povazuji nas tam za agresory, to nevim. Polemizoval bych pouze s tim, jestli jsme my (Polaci) vnimani hure nez Pakistanci. To bych teda tak jednoznacne nevidel, zde opet zafungoval vas pud. Posledni vec, ke ktere bych se chtel vyjadrit je zameteni si pred vlastnim prahem. Ono sama dobre vite, ze kdyby se Cesi v Britanii chovali zcela dokonale, tak to zadny vliv na pohled Britu mit nebude. Proc? Protoze jsme "Polaci". Britove nas jinak brat nebudou. Ano, muze se stat (a stava se to), ze nejaka firma zamestnava Cechy, Madary, Polaky a samozrejme Brity a tam jednotlive narody rozlisuji. Ale pro bezneho Brita budeme Polaci, s tim nikdo nic nenadela. A kdyz uz jsme u toho, tak Cesi se v Britanii nechovaji vubec spatne. Ne nejsme zadna elita mezi vychodoevropany, Madari, Estonci ci Slovaci jsou na tom uplne stejne.

14 2
možnosti
DK

Statistika trestne cinnosti Cechu v Britanii by me ale velmi zajimala...Drtivou vetsinu spachaji nasi Romove (jak rikate, v mediich figuruji jako Cesi). Dalsi veci je, ze Cechu je v Britanii minimum. Co se tyce nasilnych trestnych cinu, tam vychodoevropane (tedy ani Polaci) horni pricky jiste neokupuji. Tam jsou vasi kamaradi. Chapu, ze sebemrskactvi chodi se slunickarstvim ruku v ruce, ale v tom jste slapla mimo. ;-)

10 1
možnosti
OF

Primitivní protipolská agitka.

To je neuvěřitelné. Zlatý náš zákon o pohřebnictví. Mrtvého nelze nechat

doma ani celou noc ho oplakávat. Na co zemřela ta muslimka ? Co když zemřela na tbc ? Byla provedena pitva ? Já být na místě těch Poláků tak volám policii. Někdo má právo výt jak pavián celou noc ? Na úkor spánku

jiných ? Někdo má právo porušovat zákon o pohřebnictví ?Ten britský je stejný jako náš.V UK se pohřbívá z domu ? Jakýpak blud se nám to tady snažíte indukovat ? A co polská poválečná emigrace, 100 000 vojáků +

komunisty vyhnána inteligence , kterou by v Polsku čekal komunistický kriminál ? U jedné polské rodiny jsem kdysi bydlel, Vineyard Hill Rd.,Wimbledon.Lepší lidi jsem nepoznal. Současná polská emigrace je především lůza. Ale alespoň tito lidé pracují a nesedí doma na dávkách.

Nejste z Ostravy ? Psát umíte ale chybí vám vzdělání. RvRvRvRvRvRv

5 5
možnosti
OF

Nezlobte se, z vaší strany je to podlá podpásovka. Jako obvykle se k mému příspěvku nevyjádříte. Jak typicky "české ", respektive" "čecháčkovské ".Co vy víte o osudech polské emigrace v UK ? RvRvRvRv

1 2
možnosti
RE

To mně už Poláci i vynadali, že neumím polsky....

0 0
možnosti
IP

Já tu znám několik lidí, spíš jednodušších, kteří se radši učí polsky, než anglicky -- polská komunita jim poskytne skoro stejně "rodinné" zázemí jako česká nebo slovenská. Poláci a Polky, které tu osobně znám, jsou obvykle skvělí, přátelští lidi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com