Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji, paní Pekárková, za skvělou exkurzi do jinak téměř tabu tématu. Obzvláště to "srovnání" halal a košer porážky je...k nezaplacení. Jen se obávám, že jste mě asi maso jíst neodnaučila :-)

0 0
možnosti

díky... jsem ráda, že se vám kvůli mně neudělalo špatně! Já taky jím maso, ne moc, ale vegetarián rozhodně nejsem.

0 0
možnosti

Pamatuji dobu, kdy se poráželo prase u tety na venkově. Řezník vykrmené prase omračoval palicí, po té prořízl tepnu (nechápu podle čeho soudí autorka, že prasata nejsou vykrvena, z čeho by pak byla jelita nebo krvavá tlačenka, o polívce zvané prdelačka nemluvě) a krev byla zachycována do hrnce, aby po šlehání pro vychladnutí bez sražení, byla použita do dalších produktů (jelita, tlačenka, polévka). Předpokládám, že i na dnešních jatkách jsou prasata vykrvována, neboť i dnes je možné koupit výše uvedené výrobky. Jak se zabíjela kráva pravda nevím, teta krávu nikdy neměla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com