Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Umím si představit, paní Ivo, jak byl Váš K -i bez afrických pověr a zvyklostí-zmaten, když se právě podle Angličanů snažil orientovat, jak se obléknout. V zemi, kde jsem na jediném dítku neviděla punčocháčky ani v prosinci, kdy běžně vidíte na kočárku dítě v letních šatečkách a sandálkách, zatímco jeho matka má na sobě kožich, čepici a kozačky.

A situace Vašeho manžela doma ve svetru při 20C mi připomíná, když se k mé kamarádce, která je zvyklá na "studený odchov", přistěhoval její manžel. Jak kulantně řekl : "po mém třetím zápalu plic jsme se s -kou domluvili, že z 16C zvýšíme na 19" ;-D

1 0
možnosti

Dobré.:-) Ovšem nevím kolik afrických genů má běžný Čech, ale tady na venkově, kde se pořád štípá dříví je 25°C v domě běžný zjev. Obvykle se na každé návštěvě vařím.

Domorodí Angličani mají na oplátku velice anglosaský postoj k zimě. Oni ji ignorují. Na nádraží běžně potkáte o Silvestrovské noci dívenky v šatech na ramínkách s holými nohami v páskových stříbrných sandálkách. Jednou jsme takto o Vánocích navštívili mého vyvdaného syna t.č. univesitního studenta, který se objevil v tričku s krátkým rukávem. Na můj nesmělý dotaz zdali mu není trochu chladno řekl, že jo, ale večer jdou s kámoši pařit a on by ten svetr po intoxikaci alkoholem stratil  ;-D 

Naštěstí v Anglii je zřídka opravdu zima. Je spíše zima pocitová, než taková, která by Vás zabila. Proto se stává, že se naši angličtí přátelé po upozornění, že v Praze je - 15°C objeví na letišti v jachtařské bundě, nebo balonovém plášti. Říkali jsme si, že takový Rent-a-coat business na Ruzyni by nebyl možná marný.

0 0
možnosti

vidíte, na to jsem zapomněla -- přístup Angličanů k zimě, dík, že jste to připomněla. Jo, tady se zdá, že čím je rodina bohatší, tím větší je v rodinném sídle zima. No ale jestli je to snobství, móda atd., nevadí, je to rozhodně ekologické! Mohla jsem napsat i o tom, jak před lety Bohumil Hrabal mrznul v bytě pro prominenty v Oxfordu... prý mu museli přinést speciální topidlo, ale stejně mrznul. Vyprávěl mi to pak jeden profesor.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS