Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ramadán mubárak je nejběžnější spojení, ramadán karím následuje. Oba se používá, ale je to samozřejmě hlavně v arabštině. A postit se děti postí od pohlavní dospělosti, i když to většinou dělají i dřív, a v některých zemích se na počet jejich činu uspořádá veselka. Ale třeba to afričtí muslimové mají jinak.

0 0
možnosti

Pročpak ti lidé nežijí někde, kde hladoví všichni? Proč se stěhují do jiné civilizace a pak mají vztek, že ti ostatní prostě jedí, kdy se jim zachce? Nebylo by lepší žít třeba v Maroku nebo Egyptě? Proč zrovna v Londýně? Upřímně, jestli se jim nelíbí prodejny s jídlem, je to jen a jen jejich problém. My jej nemusíme řešit.

0 0
možnosti

Že by poslední záchvěv britského smyslu pro humor :D Narvané regály a muslata se musí jen mlsně koukat ;-) (Nikdo kromě jejich vlastní blbosti je k tomu nenutí) Takže ... užijte si to (troubové) ... ale to už je nekorektní ;-)

3 0
možnosti

O54t39t35o 54N17o76v21a23k

7. 7. 2014 10:40

Kdyz je to bavi, je to jejich volba ;-)) ... jejich pravidla  a jejich vymysly.

Ale zajimave je, ze kdyz se nekdo rozhodne pohrdat islamem, ze ho zapudi vlastni rodina ... nabozenstvi vymyslel clovek a nema cenu kvuli tak zhoubne veci, jako prehnana zboznost nicit neco tak svateho, jako je rodina. Rezim, ktery proti sobe stve rodinu je ohavny a dela to z duvodu totalitnich a zlocineckych choutek.

Neni ohavnejsi ideologie nez islamu ... a to jejich tvrzeni ze je ten jejich Buh ... smesne, tak to bych si s nim rad promluvil ;-))  ... a at neposila zadnou spojku v podobe leminga ci muslimy s nozi .... nebo at si promluvi se stvoritelem, on uz mi to vzkaze ... jo ale ze satanem se nebavim ... to bude mozna ten duvod, proc se mnou ten islamsky poustni prelud nemluvi ;-)))

Ale jinak vetsiho kok* nez Mohammeda by jste pohledali .... ale jeste muzu zkusit promluvit s cervenou karkulkou, elfy a lesnimi vilami ... ty jsou mi sympatictejsi ;-))

A nechteji dodrzovat ten svuj ramadan 24/7 ... vite jaky by byl na tehle planete po par dnech klid ? ... a to stoji za zamysleni.

Jinak u nas uz doba temna skoncila, neupalujeme zde carodejnice, mezi nab. svobody patri i ateismus a nab. omezuje zakon, ktery jim zakazuje zakony porusovat.

0 0
možnosti
Foto

Mě to přijde jako hrozně nezdravý zvyk - přes den nejíst a v noci se cpát, aby vydrželi další den bez jídla.

4 0
možnosti

no jo, mně taky. Ale to není zdravotní dieta, leč náboženská zvyklost. Nejpříšernější mi přijde to nepití -- ale zrovna tu píše čtenář z Malajsie, že tam dělníci na stavbě normálně pijí, všichni vědí, že jinak by onemocněli.

3 0
možnosti

Zajimave napsane. Ja uz zazivam druhy ramadan v Malaysii a kolegove pomalu zacinaji byt taky nerudni. Ale mam pocit, ze to je spise z nevyspani, nez z hladu. Nejhorsi je jet autem odpoledne po praci domu, to je jako ridit v kolone spechajicich opilcu. Jinak tady nepiji jenom ti, kteri pracuji v kancliku. Treba na stavbe se normalne pije. Ono to taky pri 39 stupnich ve stinu ani jinak nejde a asi by vetsina z nich skoncila dehydrovana v nemocnici.

2 0
možnosti

Ale vy se postit nemusíte, viďte? Strávila jsem před pár lety v Malajsii (pouze) tři měsíce, ramadán ne, teda, ale přišla mi ta země jako mimořádně tolerantní... sice vláda vede různé řeči a jste automaticky muslim, pokud jste Malajec, ale díky obrovským menšinám Číňanů a Indů tam existuje spousta alternativních životních stylů. Kámoška zažila ramadán v Kuvajtu: říkala, že i ti, co se "legálně" nepostili, museli jídlo a pití skrývat, jinak by byl malér. Malajsie mi přišla zajímavá právě pro svůj model multikulti soužití, totálně odlišný od evropského.

2 0
možnosti

Ramadan by meli povinne (ze solidarity) drzet i neverici.

0 8
možnosti

Abychom to v rámci multi-kulti ještě nedostali jako povinnost od EU.

7 0
možnosti

Muslimové mají teprve rok 1435. Tak alespoň, že si to uvědomují. ;-D

13 0
možnosti

Takže ta porážka islamistů v Egyptě, to byla jejich bitva u Lipan ;-)[>-]

3 0
možnosti

Nezávidím. UK je ocividne ztraceno

13 1
možnosti

O88t93t34o 94N31o38v24a80k

7. 7. 2014 10:26

JJ Londonybad a Anglistanem !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com