Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I75v67o 89Ž89á41č75e92k

6. 2. 2014 9:40

Někdo vám nabídl určitou práci za určitých podmínek. Vy jste ty podmínky zvážila a došla k závěru, že jsou pro vás nevýhodné. Takže jste tu práci nevzala. Tato zápletka mi nepřipadá nijak zvlášť dramatická.

Proč ta agentura takovou práci nabízí? Asi proto, že se najde někdo, kdo ji vezme. Pokud je svéprávný, je to jeho věc. Každý člověk žije svůj život a co je pro vás nepřijatelné, může být pro jiného přijatelné. Třeba ta podmínka nevytáhnout paty z Londýna, když ví, že je tak jako tak vytáhnout nehodlá.

A to slovní spojení "dobrovolný otrok", to je moc pěkný oxymoron.

0 0
možnosti

No dobrovolný otrok věru oxymoron je -- a jsou jich statisíce, možná miliony.

JInak byste měl samozřejmě pravdu, pokud by nešlo o agenturu, ale o podnik, který by hledal zaměstnance. Ten skutečně může mluvit o pracovních pozicích, které je třeba vyplnit. Agentura ovšem může najmout -- a s oblibou najímá -- co nejvíc lidí, tam, kde by stačil jeden zaměstnanec, najme si třeba deset i víc nezaměstnanců. Stojí je to minimum času a peněz -- a zejména u nepravidelných džobů jako tlumočení si mohou být jistí, že se vždycky najde někdo, kdo to udělá. Nezaměstnanec naopak investuje už jen tím, že ví, že může být kdykoli povolán -- nepůsobí to na každého, ale mnozí se pak bojí jezdit metrem, kde není signál telefonu, jít si zaplavat apod. Za to nemusejí, ani dlouhodobě, dostat vůbec nic. A je klidně možné, že si to neuvědomí, když podepisují smlouvu. Myslím, že není špatné, když zkušená harcovnice jako já na takovéhle chytáky upozorní pár méně zkušených. (Aniž bych se jim samozřejmě odvážila něco radit nebo dokonce nařizovat.)

2 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com