Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mammamia

18. 8. 2008 9:58
toto je nejhloupejsi clanek z posledni doby

to, co jsem si zde precetla naprosto neodpovida realite velke britanie. jejich zdravotnictvi je na otresne urovni a s ceskym se neda absolutne srovnavat. 1. pokud se rano probudite s horeckou, nemuzete si zajit k lekari, musite si zaridit schuzku, ktera na vas take muze vyjit za 2 - 3 dny. 2. kdyz jdete ke gynekologovi, tak vam pokazde priradi jineho, jednou cernoch, jednou beloch.....3. na kazdy appointment s g. musim cekat 1 - 3 mesice. 4. po pul roce se mi konecne podarilo se dostat na MRI scan, jehoz vysledek se dozvim za dalsi mesic. 5. schuzka s dietologem dalsich par mesicu, abych se dozvedela, to, co uz davno vim, uroven znalosti nulova. 6. vsude v nemocnicich se k vam chovaji arogantne, odporne a s davkou ignorance. 7. pokazde, kdyz mam navstivit jakehokoli lekare v nemocnici, jsem vystresovana, nastvana, je mi az fyzicky spatne. Na britske zdravotnictvi tu nadavaji vsichni. Srovnavat s ceskym to absolutne nelze. Ani omylem. 

0 0
možnosti
A

Anglofile

3. 7. 2008 22:47
V Anglii to NHS zase tak skvele nefunguje,

kdo muze, plati si soukrome pojisteni a chodi k soukromym doktorum. Take v Anglii je vice vuci lekarum, lekar ma vice duvodu se obavat, to meni hodne. Cesti lekari jsou stale jeste vysoko na pedestalu, lide v Cesku nemaji zatim ve zvyku tahat se po soudech s kdovicim. S vyjimou tech vesnicanek, co jim vymenili deti;-D

0 0
možnosti
A

Anglofile

3. 7. 2008 22:40
Ha ha , neco podobneho jsem psala

Muj  clanek Tri zeme a jedna vagina, male porovnani trech preventivnich prohlidek na gynde. Jste moje oblibena blogerka, pani Pekarkova. Ale myslim, ze lekari jsou velmi osobni v UK i v CR. Nejhorsi dojem na me udelalo zdravotnictvi v USA.

0 0
možnosti
PS

trohat

3. 7. 2008 21:38
dopis

a proč jí ten dopis prostě nepřečetl do telefonu, proč jí ho musel vozit přes půl města aby si ho řpečetla sama ???

0 0
možnosti
M

mammamia

18. 8. 2008 9:59
Re: dopis

to jsem take nepochopila?...............

0 0
možnosti
TS

boudicca

23. 6. 2008 16:11
já bych se nad UK zdravotnictvím moc nerozplývala

Možná v některých případech dostanete vyšetření dřív, než v ČR, možná že UK obálka s výsledkem testu je hezčí než ta česká, ale podle toho nemůžete dělat soudy o celém zdravotnickém systému. Tady (v ČR), například,  nenechají holku, která se pořezala sklem a silně krvácí, čekat 3 hodiny na pohotovosti, protože sestra si prostě myslí, že něčí kašel je naléhavější. (pokud by někoho napadlo polemizovat o pravdivosti - ano, krvácela celé ty 3 hodiny, holt špatná srážlivost. Nedostala ani vodu.). Tady babičku po mozkové mrtvici nevyhodí v pátek odpoledne z nemocnice, aniž by ji na to někdo předem upozornil. Mrtvice ji postihla na letišti během přestupu... V Anglii nikoho neznala, neměla, neuměla anglicky. Znám víc podobných případů. A přesto z toho neusuzuju, že UK zdravotnictví je lepší, než české. Nenapadlo Vás, že kdyby to s Vámi bylo skutečně špatné, šla byste na další vyšetření okamžitě? Že Vás poslal na UZ pouze preventivně, aby měl jistotu?

0 0
možnosti
PE

spoony

13. 6. 2008 14:45
moje zkusenost s NHS

je taky pozitivni, prubeh tehotenstvi a porod byl (i pres to ze jsem v jiznim a ne 'posh' londyne) veskrze prijemou zalezitosti.  Ani na svyho GP a baby clinic si nemuzu stezovat, presne jak Iva rika, pristup je vsude lidstejsi a prijemnejsi a clovek neciti zadnou 'nadrazenost' ze strany dokrotu nebo 'frustrovanost', ale srovnala bych to s JAKYMKOLIV servisem tady, urednikama od banky po postu, asi celkove tady lidi holt jsou za praci vdecnejsi a vedi ze bez prace a prijmu by se tak dobre nemeli a k tomu dospeli tak ze prisli odjinud kde byl zivot trvrdsi a prace zadna nebo jsou tak proste vychovany, nevim.

0 0
možnosti
N

newyorkie

13. 6. 2008 14:54
Re: moje zkusenost s NHS

V UK se k Vam chovaji lepe, protoze vi, ze kdyz k Vam budou sprosti, tak je vezmete k soudu za diskriminaci a za to se zde vysoudi slusne penize. Take se zde ridi "zakaznik nas pan", ne naopak jak to je v CR.

0 0
možnosti
I

ivy07

12. 6. 2008 20:48
u nás to jde taky...

na mamografu se lékařce něco nelíbilo a na další vyšetření (sono) jsem šla hned !!!

A hned jsem se také dozvěděla výsledek.

Ale chápu strach o zdraví u člověka, který musí na své výsledky čekat. I když já bych na to nervy neměla, nejdýl do druhýho dne bych zapoměla že jsem na nějakém vyšetření byla a vzpoměla bych si na to, až když by mi vypadl dopis z kaslíku. 

0 0
možnosti
VR

elanius

12. 6. 2008 15:31
CR vs Anglie

Kolik bere lekar v Anglii a kolik v CR? Kolik jste za vysetreni zaplatila, ci kolik platite v Anglii zdravotni pojisteni? Nebylo to o stesti ci nestesti na lidi?

Pekny den. Elanius.:-)

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

12. 6. 2008 16:15
Re: CR vs Anglie

Mohlo to být štěstí/neštěstí na lidi, samozřejmě. Rozdíl v přístupu, který jsem zažila, byl ale tak dramatický, až mi to vzalo dech.8-o Co se týče peněz... lékaři a zdravotnický personál v Čechách jistě nedostávají tolik, co tady (možná ani relativně k platům ostatních lidí), ale nějak mi připadá, že tenhle problém je o něco hlubší.

0 0
možnosti
H

hayley

12. 6. 2008 8:26
NHS

V prvnim pripade Vase kamaradka zrejme nerozumela, protoze dopiss vysledkem se posila v Anglii v kazdem pripade, vsude. 

Ve vasem pripade jsem rada, ze mate s NHS dobrou zkusenost. 

 Ovsem, ze jste v zivote tady nepracovala a okamzite mela potrebne vysetreni, je duvod, proc mame vyhrady vuci emigrantum. My totiz vetsinou na tyhle vysetreni musime cekat. A kdybych navstivila Cechy, taky bych urcite nemela tyhle vysetreni v  zadarmo a okamzite.     

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com